Od sutra predaja zahtjeva: Po 50 KM za djecu u privatnim vrtićima u Prnjavoru (FOTO)

0
189

Od sutra roditelji mogu da predaju zahtjeve za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama na području grada Prnjavor. Iz budžeta grada, za ovu namjenu, biće izdvojeno oko 165.000KM.

Roditelji djece koja pohađaju privatne vrtiće dobijaće po 50 KM mjesečno za svako dijete. Ova stavka, po prvi put, predviđena je budžetom grada Prnjavor. Zahtjevi za isplatu novčane podrške već od sutra, a obrasci se mogu preuzeti na šalter sali, kao i na zvaničnom sajtu Gradske uprave.

“Javni poziv je otvoren od sutra, a trajaće tokom cijele godine. Što prije se korisnici prijave, prije će biti potpisan ugovor, a na kraju svakog mjeseca sredstva će biti isplaćena na račun korsnika. Od potrebne dokumentacije, neophodno je dostaviti uvjerenje o prebivalištu, kopija ugovora sa privatnom predškolskom ustanovom i kopija tekućeg tačuna. Za sve one korisnike koji se u toku godine budu priključili privatnom vrtiću, taj poziv će biti otvoren do 15-decembra, tako da, i oni koji naknadno upišu dijete, biće obuhvaćeni odlukom o sufinansiranju”, rekao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Prnjavor Ljubiša Šikarac.

Ovo je značajna podrška za više od 300 mališana, koliko ih trenutno boravi u privatnim predškolskim ustanovama u Prnjavoru. Gradonačelnik Darko Tomaš pozvao je roditelje da podnesu zahtjev.

“Sutra će biti objavljen javni poziv i ovo je prilika da pozovemo sve roditelje čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove  da već od sutra modu ga podnesu zahtjeve za subvenciju troškova. Ono što treba napomenuti jeste da će svih 12 mjeseci biti finansirano po 50KM po djetetu, a naše informacije govore da negdje oko 307 mališana trenutno pohađa privatne ustanove i u tom kontekstu, nadam se da ćemo pomoći u finansiranju boravka u vrtićima”, kaže gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Prnjavor se ovom odlukom svrstao među malobrojne lokalne zajednice, koje sufinansiraju boravak djece u privatnim vrtićima. Prnjavor, između ostalog, izdvaja sredstva za besplatne udžbenike, besplatan prevoz učenika osnovnih škola, stipendiranje učenika i studenata, kao i jednokratna novačana pomoć za svako novorođeno dijete.

TV K3 / Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI