Odbačena Čolićeva žalba, ostaje iza brave

0
228

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbu odbrane Marka Čolića (32), a koja se odnosi na produženje pritvora, tako da banjalučki bokser ostaje iza brave, nakon što je u petak osuđen na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info.

Potvrdio je to izvor “Nezavisnih”, a kako saznajemo, ovo rješenje Vrhovnog suda Republike Srpske juče je dostavljeno Okružnom sudu u Banjaluci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Gordan Jovišević, Čolićev advokat, potvrdio nam je juče da je uložio žalbu na sudsku odluku kojom je Čoliću produžen pritvor.

Presudu Čoliću u petak je izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem, a koji je, obrazlažući ovu odluku, rekao, između ostalog, da je na prepoznavanju Kovačević prepoznao Čolića.

Osim toga, kako je sudija dodao, na palici kojom je Kovačević pretučen, tokom vještačenja je pronađen DNK optuženog Čolića.

“Četiri godine zatvora je odgovarajuća kazna”, rekao je Jukić, te dodao da se Čoliću produžava pritvor, a koji može trajati najduže devet mjeseci od izricanja presude.

Čolić je proglašen krivim po optužbama da je 26. avgusta 2018. godine, oko 20.40 časova, Kovačevića pretukao zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa. Za Dukićem je, podsjetimo, raspisana međunarodna potjernica.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here