Odgovornost zbog nedostavljanja izvještaja o platama – među “prozvanim” i Prnjavor

0
1747

 U skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, zdravstvene ustanove koje nisu ispoštovale svoje obaveze i do 15. u mjesecu dostavile izvještaje i rekapitulacije za obračun plata prethodnog mjeseca snosiće odgovornost u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.
Zdravstvene ustanove koje nisu dostavile tabele obračuna za februar su domovi zdravlja Gradiška, Zvornik, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Krupa na Uni, LJubinje, Milići, Nevesinje i Novo Goražde.

Takođe, ni domovi zdravlja Oštra Luka, Petrovo, Prnjavor, Ribnik, Rogatica, Srbac, Han Pijesak, Čajniče, Šekovići, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske nisu dostavile tabele obračuna. 

Sve zdravstvene ustanove su obavezne da primjenjuju zaključke Vlade Srpske koji podrazumijevaju obračunavanje plata prema dostavljenom obrascu i u skladu sa Zakonom o platama zaposlenih lica u javnim zdravstvenim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te da redovno dostavljaju Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske izvještaje i rekapitulacije za obračun plata prethodnog mjeseca, isključivo u elektronskoj formi do polovine tekućeg mjeseca. /SRNA/

PODIJELI