Odjeća koju morate baciti iz ormara

0
631

Većina žena u ormaru drži puno odjeće koja joj više neće trebati, ali je to teško priznati. Ako komad odjeće niste nosili više od godinu dana, vjerovatno vam više ne treba, a zauzima vam mjesto i ne možete od nje u ormar staviti nove stvari.

Džemperi koji vas peckaju

Možda su vam topli i lijepo vam stoje, ali su napravljeni od angore ili nekog drugog iritantnog materijala i nadražuju vašu kožu. Budite iskreni, nošenje ovog džempera izaziva nelagodu čak i kad ispod nje obučete neku pamučnu majicu. Zašto ga onda čuvate u ormaru?

Preuska odjeća

Hlače iz srednje škole koje biste ponovo željeli da obučete i dokažete da ste i dalje vitki nije samo vaš san, o tome mašta svaka žena. Međutim, ako nastavite da gomilate odjeću iz srednjoškolskih dana, vjerovatno nećete imati mjesta za novu i modernu. Ako komad odjeće niste nosili više od godinu dana, vjerovatno vam više ne treba. Poklonite ga nekome ili bacite u smeće.

Stari poslovni kostim

Nekada ste u tom kostimu bili najveća zavodnica na radnom mjestu, ali njegov kroj i uzorak davno su izašli iz mode, a tkanina se izlizala od neprestanog pranja i nošenja na hemijsko čišćenje. Tako da mu je vrijeme da ga izbacite iz ormara.

Grudnjaci kojima ispada žica

Ako svako malo morate podešavati žicu u omiljenom grudnjaku, to je dokaz da mu je istekao rok trajanja. Kupite novo rublje koje će vam pružiti savršenu podršku i ne morate se brinuti da ćete se povrijediti.

Komad koji više nećete obući

Pod jarkim svjetlima prodavnice u kojoj ste ga kupili izgledali ste fantastično u tom prsluku od krzna ili otmjenom šeširu po uzoru na Kejt Midlton, ali kad ste stigli kući, shvatili ste da je to ipak bila ishitrena kupovina. Nema smisla čuvati stvari koje nikad nećete nositi. Radije ih darujete prijateljici ili nekoj humanitarnoj organizaciji.

PODIJELI