Održan ekološki sajam “Danas za sutra”

0
1007
ПРЊАВОР, 11. ЈУНА /СРНА/ - У Прњавору је данас, у организацији Основне школе "Бранко Ћопић", одржан еколошки сајам под називом "Данас за сутра" на којем су ученици свих школа са подручја општине представили своје еколошке скечеве, ликовне, литерарне и фотографске радове.

U Prnjavoru je danas, u organizaciji Osnovne škole “Branko Ćopić”, održan ekološki sajam pod nazivom “Danas za sutra” na kojem su učenici svih škola sa područja opštine predstavili svoje ekološke skečeve, likovne, literarne i fotografske radove.

“Napravili smo izložbu predmeta nastalih na kreativnim radionicama, promotivnih materijala, didaktičkih sredstava koja smo radili upotrebom recikliranih materijala. Željeli smo da pokažemo da se ne mora stalno kupovati nešto novo, da se od plastičnih čepova ili flaša mogu napraviti lijepe i korisne stvari”, rekla je koordinator projekta Jelena Radivojević Stupar.

Ona je istakla da su učenici i nastavnici tokom ove školske godine vrijedno radili, a danas su kao krunu projekta predstavili rezultate tih aktivnosti.

Stupareva je podsjetila da je prikupljanje PET ambalaže u ovoj školi, kao svakodnevna aktivnost, počelo 2012. godine i izrazila uvjerenje da će se ta praksa nastaviti.

“Ovaj sajam je neki presjek svega i zato smo projekat nazvali `Danas za sutra`. Želimo da učenike, ali i njihove roditelje i sugrađane naučimo da je veoma važno da danas napravimo promjenu u svom ponašanju koja će imati pozitivne efekte sutra, na buduće generacije”, naglasila je Stupareva.

Osim Osnovne škole “Branko Ćopić”, na sajmu su se predstavile i druge škole sa područja opštine koje promovišu ekologiju i značaj zaštite životne sredine, kao i udruženja građana koja promovišu brigu o prirodi i lokalnoj tradiciji.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here