Održan koncert GKUD “Pronija”

0
350

Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ “Pronija” iz Prnjavora održalo je koncert povodom obilježavanja Prvog srpskog ustanka.

Na sinoćnjem koncertu u Domu kulture, osim domaćina, igrama i pjesmom su se predstavili i Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Derventa” i Folklorno udruženje građana “Motajički vuk” Sitneši.

Umjetnički rukovodilac GKUD “Pronija” Dario Topić podsjetio je da ovo društvo od svog osnivanja do danas tradicionalno koncertom obilježava jedan od značajnih datuma u istoriji srpskog naroda.

“S obzirom da kocertom obilježavamo sjećanje na Prvi srpski ustanak, odredili smo da sva društva koja nastupaju na koncertu izvode igre iz Srbije. Publika je, između ostalog, mogla vidjeti igre iz Vladičinog Hana, Šopske igre, igre iz Gnjilana i okoline Leskovca, a prikazanim koreografijama `pokrili` smo skoro sve dijelove Srbije”, rekao je Topić.

Umjetnički rukovodilac SKUD “Derventa” Saša Arsenić kaže da ovo društvo ima dobru i dugogodišnju saradnju sa “Pronijom”.

“I ranije smo bili `Pronijini` gosti na koncertu povodom obilježavanja Prvog srpskog ustanka. Drago nam je da ovakve manifestacije postoje, da se kroz ovaj oblik kulturno-umjetničkog amaterizma obilježavaju značajni datumi”, rekao je Arsenić.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here