Održan prvi od dva Nikoljdanska koncerta

0
277

Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ “Pronija” u Prnjavoru održalo je sinoć prvi od dva Nikoljdanska dječija koncerta na kojem je prikazan rad mlađih folklornih ansambala ovog društva.

Umjetnički rukovodilac “Pronije” Dario Topić rekao je Srni da je tokom večerašnjeg koncerta prikazan dio rada u proteklih šest mjeseci mlađih ansambala i sekcija u mjesnim zajednicama čime završavaju još jednu igračku sezonu, a publika je mogla uživati u nekoliko prikaza narodnih igara.

Na koncertu, koji je održan pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor, predstavili su se škola folklora i pionirski ansambl matičnog društva, “Pronijini” ansambli iz Smrtića i Vijačana, kao i gosti iz SKUD “Derventa”.

“Kako imamo dosta grupa odlučili smo da Nikoljdanski koncert ovaj put napravimo u dva termina – prvi večeras, a u petak, 17. decembra drugi koncert” , pojasnio je Topić.

Na drugom koncertu predviđen je nastup pionirskog B ansambla matičnog društva, ansambala Kulaši, Mravica i Smrtići i prvog gradskog dječijeg hora “Pikolino”.

GKUD “Pronija” Prnjavor održaće 29. decembra jubilarni, 10. godišnji koncert društva.

SRNA

PODIJELI