Održana 22. Vaskršnja manifestacija u organizaciji SPKD “Prosvjeta” Prnjavor.

0
160

U Centru za kulturu Prnjavor juče je održana 22. Vaskršnja manifestacija u organizaciji SPKD “Prosvjeta” Prnjavor. Generalni pokrovitelj manifestacije bila je opština Prnjavor i Centar za kulturu.

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš, čestitao je svim prisutnima Vaskrs, rekavši da SPKD Prosvjeta na najbolji način godinama čuva kulturu i tradiciju našeg naroda i da podrška grada u tom segmentu nikad neće izostati.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, Borka Pavlović, napomenula je da je bilo potrebno mnogo truda da bi se organizovala jedna ovakva manifestacija i da društvo jeste veliko ali da ne bi mogli sami, bez podrške opštine.”Gradonačelnik Tomaš bio nam je ove godine generalni pokrovitelj, a tu su i naši privrednici koji nas uvijek podržavaju” kazala je Pavlović.

Program je ove godine bio podijeljen u tri dijela i to u prvom dijelu publici su se predstavaili najmlađi folkloraši, iz vrtića i iz folklornih sekcija osnovnih škola, u drugom dijelu nastupali su članovi UKPD TARAS Ševčenko i Muzička šklola “Konstantin Babić”, a potom je uslijedio duhovni dio programa i malo takmičenje za najljepše i najjače jaje.

Nastupali su izvođači sa gostima, a tu su bili članovi  KUD-a “Slavko Mandić” iz Laktaša, Taras Ševčenko iz Prnjavora, Prosvjetin izvođački ansambl, te KUD “Derventa” /Marijan Popadić/

PODIJELI