ODRŽANA 27. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PRNJAVOR

0
372

Nakon ljetne pauze danas je održana 27. redovna sjednica Skupštine opštine Prnjavor, kojoj je prisustvovalo 23 odbornika.

Raspravljalo se o 17 pitanja, a ocjenu rada iz ugla skupštinske opozicije čuli smo od odbornika Srpske demokratske stranke,Branka Šikanića.

– Na današnjoj sjednici Skupštine Klub odbornika SDS-a nije podržao izvještaj o izvršenju budžeta za šest mjeseci tekuće fiskalne godine zbog prethodno donesene odluke o izvršenju budžeta na koju je naš Klub i ranije imao primjedbi, gdje se daje ovlaštenje načelniku Opštine da vrši određene relokacije i donosi zaključke bez prethodnog odlučivanja nadležnih organa Skupštine opštine Prnjavor, objašnjava Šikanić.

Sjednicom je predsjedavao prvi čovjek lokalnog parlamenta, Željko Simić koji je istakao zadovoljstvo što je današnji rad sjednice bio efikasan i sve završeno bez problema i u rekordnom roku.

-Na 27. redovnoj sjednici, nakon ljetnje pauze, razmatrali smo Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, nekoliko odluka iz prostornog uređenja, kao i informacije o programu rada JU Dječiji vrtić ”Naša Radost” Prnjavor. Skupština je usvojila inicijativu načelnika Opštine o osnivanju mjesne zajednice Prosjek, koja ide u dalju skupštinsku proceduru, rekao je Simić.

U raspravi je učestvovao i načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Brano Žunić koji je naglasio da je danas donesena jedna dobra odluka koja je u interesu privrednika i same opštine Prnjavor, koja se tiče ljetnjih i zimskih bašti, kako bi u narednom periodu izbjegli šarenilo na području grada.

Načelnik Odjeljenja za finasije, Aleksandar Njegomirović govorio je o polugodišnjem stanju opštinskog budžeta.

-Najvažnije je istaći da smo nastavi trend pozitivnog finansijskog izvještavanja i da je u izvještajnom periodu ponovo ostvaren suficit u budžetu opštine Prnjavor. On iznosi oko 204 hiljade konvertibilnih maraka. Takođe, istakao bih još jednu bitnu činjenicu, a to je  da Opština nema prenesenih obaveza iz ranijeg perioda. Ono što ukazuje na finansijsku stabilnost opštine Prnjavor za ovaj izvještajni period je i bankovno stanje opštinskih računa i ta informacija je prezentovana i odbornicima SO Prnjavor, rekao je Njegomirović.

Pred odbornicima je bilo i pitanje razrješenja dosadašnjeg direktora Centra za kuluturu, ali Komisija za izbor i imenovanja nije utvrdila prijedlog o razrješenju niti utvrdila prijedlog o imenovanju novog direktora. Dogovoreno je da se ta kadrovska nepoznanica riješi na narednoj sjednici.

Današnje zasijedanje trajalo je dva i po sata i proteklo je u mirnoj atmosferi.

Sjednici nisu prisustvovali odbornici Nataša Vidović, Siniša Malešević, Slaviša Jenjić, Goran Zemun, Milorad Kondić i Veljko Gvozdenović.

Prije početka sjednica odbornica Vesa Vuković iz Narodnog demokratskog pokreta rekla je da od danas napušta ovu stranku, dok je Branko Deket, iz reda nacionalnih manjina, upoznao Skupštinu da napušta “Klub petica”.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here