ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA “VI IDITE, JA NEĆU”

0
458

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je večeras u Centru za kulturu u Prnjavoru humanitarnu projekciju filma “Vi idite, ja neću”.

Ova organizacija već 14 godina kroz pomoć najugroženijim višečlanim porodicama promoviše aktivan način borbe za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji, a večerašnja projekcija je upriličena povodom 15 godina od martovskog pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije, 20 godina od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju i 24 godine od NATO bombardovanja Republike Srpske.

Nikolina Savković iz ove organizacije podsjetila je da je tokom akcije pomoći Srbi za Srbe u pet zemalja i 30 gradova do sada prikupljeno više od 3.000.000 evra.

Ova sredstva dobilo je više od 2.300 višečlanih porodica na Kosovu i Metohiji.

“Odlučili smo da značajne godišnjice iz skorije istorije obilježimo humanitarnom akcijom ‘Bioskop iz bloka’ prikazivanjem filma o stradanju kroz koji je prolazio srpski narod. Nastojimo da ukažemo na činjenicu da koliko god teška vremena bila treba da se držimo zajedno i pomognemo onima kojima je najpotrebija” , kaže Savkovićeva.

Film reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi “Ljetopis novog kosovskog raspeća” mitropolita Amfilohija i otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog naslijeđa kroz cijelu istoriju, a posebno tokom 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Belog Polja, kod Peći.

Sva prikupljena sredstva od projekcija filma biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

PODIJELI