ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0
454

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 58. sjednicu, na kojoj je konstatovano, da na području opštine Prnjavor nema novozaraženih lica, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 25 lica.

Po odobrenju epidemiologa, 1884 osobe su izašle iz zdravstvenog nadzora.

U skladu da zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 22. juna 2020. godine radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće ostaje ograničeno do 23.00 časa.

Na snazi ostaje zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica, kao i zabrana takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

Opštinski štab za vanredne situacije dao je preporuku, da se radno vrijeme pijaca produži radnim danom do 22.00 časa, a nedjeljom do 17.00 časova.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 13 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, a prema izvještaju Policijske stanice nije bilo sankcionisanih lica.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 39 osoba zaraženih virusom korona, dok je 25 lica oporavljeno.

Opštinski štab za vanredne situacije, apelovao je na građane, da i dalje poštuju higijenske mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI