ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0
519

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 54. sjednicu na kojoj je konstatovano, da prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja Prnjavor, u opštini Čelinac je registrovano jedno novozaraženo lice koje ima mjesto prebivališta u Gornjim Vijačanima (opština Prnjavor).

Na sjednici Štaba je zaključeno, da se pod zdravstvenim nadzorom, na području opštine Prnjavor, nalazi  129 osoba, a po odobrenju epidemiologa, 1456 osoba je izašlo iz nadzora.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 46 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok su pripadnici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali jedno lice zbog nepoštovanja policijskog časa.

Republički štab za vanredne situacije juče je donio zaključak kojim se ukida ograničenje kretanja za lica od 65 i više godina starosti, kao i zaključak o zabrani organizovanja maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Republički štab je donio i zaključak, da lice koja su ušlo u Republiku Srpsku radi sahrane člana uže porodice (supružnik, roditelj, dijete, brat sestra) može da se kreće bez ograničenja do 72 časa nakon ulaska u Republiku Srpsku. Lice je obavezno da predoči negativan rezultat testiranja na virus korona, koji nije stariji od 72 časa i dokument koji potvrđuje srodstvo sa preminulim. Republički inspektor evidentira lice prilikom ulaska u Republiku Srpsku, a lice je obavezno da se prijavi nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka.

PODIJELI