Održana Svečana akademija povodom Dana opštine Prnjavor

0
158

Povodom 24. marta, Dana opštine Prnjavor, u Centru za kulturu danas je organizovana Svečana akademija na kojoj su uručene povelje zaslužnim građanima koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.

Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor dodijeljena je na jučerašnjoj manifestaciji u muzičkoj školi “Konstantin Babić” predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za poseban doprinos razvoju opštine Prnjavor, a danas su povelju sa zlatnim grbom opštine Prnjavor, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić, uručili Radojki Zorić, majci dva poginula borca Vojske Republike Srpske, za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor uručena je Brankici Radonjić za razvoj pozorišne umjetnosti u Prnjavor u proteklih 20 godina, a Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor Bošku Bijeloniću za nesebičan, human i primjeren rad u socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Načelnik Darko Tomaš čestitao je Dan opštine Prnjavor svim njenim građanima “Želim samo da pojasnim da juče jeste usvojen Zakon o gradu Prnjavoru, ali treba proći proceduru u Vijeću naroda i da se objavi u Službenom glasniku, a tek onda će ova odluka stupiti na snagu. Tako da mi danas obilježavamo Dan opštine, ali poslednji put, jer već sledeće godine obilježavaćemo Dan grada Prnjavora. Želim da se zahvalim svakom privredniku i svakom pojedinačnom stanovniku naše opštine koji su dali svoj doprinos da bi mi ispunili uslove za dobijanje statusa grada, jer sad imamo šansu da u kontinuitetu razvijamo Prnjavor.Uvjeren sam da se rezultati rada svih ovih godina vide, da su mjerljivi i nastavićemo i u vremenu koje je pred nama u istom pravcu razvoja” kazao je Tomaš, čestitajući i dobitnicima ovogodišnjih opštinskih priznanja.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, čestitao je Dan opštine Prnjavor u svoje lično ime i u ime svih odbornika SO. “Moram istaći da naši privrednici, prije svega, ostvaruju zaista dobre rezultate, Prnjavor je u ekspanziji, kada su u pitanju investicije, i to nas motiviše i ulokalnoj upravi da na najbolji način donosimo odluke u interesu svih građana, ne gledajući na političke podjele i uvjeren sam da svi mi iz raznih sfera društva zajedno možemo izgraditi jedan zaista uspješan grad” rekao je Simić.

Asistent u Dnevnom centru “”Neven”, Boško Bijelonić, rekao je za Radio Prnjavor da mu znači današnje priznanje jer to dokzuje da lokalna zajednica prepoznaje i vrednuje zalaganje njenih građana.”Uskoro će sedam godina od kada radim u Dnevnom centru “Neven” tu sam počeo da volontiram i uvidio sam da uz podršku svih mogu da ostvarim mnoge projekte i da ovaj centar stavimo na stabilne noge, što smo i učinili i planiramo i dalje da radimo u istom pravcu” kazao je Bijelonić.

Umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, Brankica Radonjić, istakla je da je današnje priznanje dokaz da postoje lokalne zajednice koje prepoznaju značaj djelovanja oblasti iz koje ona dolazi.”Naših 20. godina rada obilježili su brojni uspjesi, veliki broj nagrada, od najboljih predstava, kostimografije, scenografije, glumačkih nagrada i priznanja, a ova povelja je kruna na sav taj naš trud i zalaganje” kazala je Radonjićeva.

Današnjoj manifestaciji prisustvovale su i ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija,poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać,  ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, kao i mnogi drugi predstavnici privrednog, političkog i kulturnog života Prnjavora, ali i šire. /Marijan Popadić/

 

 

PODIJELI