Ogledanje odmah posle buđenja izaziva stres?

0
839

„Vrata ka drugoj dimenziji“, kako mnogi nazivaju ogledala, važe za jak feng šui simbol. Stručnjaci za uređivanje enterijera navode da ona takođe vizuelno povećavaju prostor i da pozitivno deluju na ukućane, osim, kako tvrde, ako su u spavaćoj sobi.

„Kada postavljate ogledala, treba da povedete računa o lokaciji, jer nepravilno smešten, taj predmet može negativno uticati na energiju ukućana“, savetuju oni koji se bave uređenjem enterijera.

Stručnjaci takođe navode i da na zidove doma ne treba stavljati izlomljena ogledala, jer ona mogu poremetiti mir i balans.

„Ogledala treba postavljati na mračna mesta da bi podigla nivo energije i osvetlila uglove. Dobro je postaviti ogledalo blizu izlaza iz stana, zbog pogleda na sopstvenu figuru“, istakla je dizajnerka Laura Benko za portal Spruce.

Benkova objašnjava da, ako baš volite da imate ogledalo u spavaćoj sobi, treba da ga postavite na unutrašnju stranu vrata ormara ili negde u uglu da se u njemu ne bi ogledao krevet.

„Pogled u ogledalo kada se budite može da izazove stres ili, ubuduće, neprospavane noći“, objasnila je Benkova.

Stručnjaci podsećaju da, prema drevnoj kineskoj filozofiji feng šui, u spavaćoj sobi nema mesta za ogledalo i da se ogledala ne smeju postavljati okrenuta ka krevetu.

„Velika ogledala se ne preporučuju u spavaćoj sobi jer donose energiju elementa vode, a jak feng šui vodeni element u spavaćoj sobi može stvoriti takozvanu energiju tuge. Smatra se da tako postavljeno ogledalo iscrpljuje energiju tokom sna, i veruje se da remeti intimu“, naglašava dizajnerka.

U slučaju da je ogledalo sastavni deo plakara, stručnjaci savetuju da se, pre odlaska na spavanje, ono pokrije.

(RTS)

PODIJELI