Ometao kameru za mjerenje brzine i završio u zatvoru

0
676

Vozač BMW-a iz Engleske kažnjen je sa tri mjeseca zatvora zato što je koristio spravu za ometanje kamera koje mjere prekoračenje brzine.

Jorkširska policija uhapsila je biznismena Majkla Tvizela (58) koji je na svoj BMW instalirao pomenuti uređaj kako bi izbjegavao kazne za prekoračenje brzine.

Tvizelov automobil snimila je mobilna policijska kamera dok je vozio putem A658, ali je sprava za ometanje signala na njegovom BMW-u uzrokovala grešku na uređaju za mjerenje. Policajcima je to bilo sumnjivo, pa su sproveli istragu i otkrili napravu za ometanja na prednjem dijelu vozila.

Tvizel je na sudu priznao krivicu i kažnjen je zatvorom u trajanju od 3 mjeseca. Osim toga, ovaj biznismen moraće da plati i novčanu kaznu od 1.500 funti (oko 1.700 evra).

“Policija će nastaviti da istražuje sve slučajeve u kojima posumnja da vozači koriste ovakve ili slične sprave za ometanje sprovođenja pravde. Zato savjetujem svakome ko ima sličan uređaj u vozilu da razmisli o posljedicama korišćenja takve naprave i preporučujem mu da je ukloni kako bi izbjegao buduće procesuiranje”, izjavio je predstavnik organa reda Sjevernog Jorkšira.

(B92)

PODIJELI