OMLADINSKI CENTAR PRNJAVOR – Tri godine aktivizma i realizacije brojnih projekata

0
279

Prigodnim prijemom za prijatelje i partnere u projektima, Omladinski centar Prnjavor, juče je obilježio treći rođendan. Riječ je organizaciji koja okuplja veoma aktivne mlade ljude u našoj lokalnoj zajednici, koje predvodi Dijana Bašić.

Ona je poručila da su iza Omladnskog centra šest realizovanih projekata i da je mimo tih projekata mnogo zadovoljnih mladih ljudi koji svakim novim danom dolaze i pridružuju se u novim aktivnostima. „ Svaki Omladinski centar treba da bude servis za mlade i jezgro oko kojeg će se okupljati i gdje će govoriti o svojim idejama, potrebama, problemima i da svi zajedno gradimo bolju zajednicu i progresivnije društvo“, rekla je Dijana Bašić.

Na rođendan Omladinskog centra došao je i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je iskoristio priliku da uputi čestitke na uspješnom radu u ove tri godine postojanja i poručio da je ponosan na ove mlade ljude i sve ono što oni rade. „ Iako danas obilježavaju tri godine postojanja, ja sam ubjeđen da su oni još uvijek na početku, na početku u smislu svih ideja koje imaju. Možda ja u poslednje vrijeme imam komentare sugrađana koji kažu da se često slikam sa mladim iz Omladinskog centra, ali to samo govori o njihovim aktivnostima, o njihovom zalaganju i njihovoj želji da naš grad učine boljim i ljepšim mjesto, što su zaista i uspjeli kroz ove tri godine“, rekao je Tomaš.

Danka Božić iz Međunarodne organizacije za migracije osvrnula se na tri godine kontinuirane podrške Omladinskom centru Prnjavor i poručila da se raduje što je ostvarena jako uspješna saradnja. „ Mi smo u Međunarodnoj orgnaizaciji za migracije jako ponosni što doprinosimo kreiranju boljeg okruženja za mlade u gradu Prnjavoru. Omladinski centri su jako značajni u lokalnim zajednicama širom BiH, prije svega zato što su to mjesta koja okupljaju proaktivne mlade ljude, a takva omladina traži priliku više i upravo na takvim mjestima oni tu priliku dobijaju“, rekla je novinarima Danka Božić.

prnjavorlive.info – Radio Prnjavor

PODIJELI