OO NDP PRNJAVOR: Reakcija povodom memorijalnog Turnira u G. Smrtićima

0
1177

Opštinski odbor Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Prnjavor, oglasio se aopštenjem za javnost povodom organizovanja memorijalnog turnira u Gornjim Smrtićima.
“Korištenje sportskih manifestacija koje su posvećene događajima iz Odbrambeno-otadžbinskog rata a u čast poginulih boraca VRS u političke svrhe za OONDP-a Prnjavor je neprihvatljiv i za svaku osudu.
Iz tog razloga OONDP-a u potpunosti podržava saopštenje za javnost uprave FK. „Polet“ Smrtići od 13.08.2016 godine i pridružuje se osuti ponašanja članova SNSD-a kao i kandidata za odbornike i načelnika opštine ove stanke na predstojećim lokalnim izborima.
Nas u NDP-u posebno i ne čudi ovakvo ponašanje SNSD-a jer njihov odnos već godinama prema porodicamo poginulih boraca, RVI i borcima je krajnje neprimjeren i ponižavajući imajući uvidu da još uvjek toligo godina posle rata, mnogi iz reda boračkih kategorija nemaju riješeno stambeno pitanje tako da mnogi se nalaze u kolektivnim centrima, da mnogi borci koji su stvarali RS. su bez posla i postali sirotinja, da djeca poginulih boraca mjesecima štrajkuju u parku „Mladen Stojanović“ tražeći posao dok se zapošljavaju ratni dezerteri i njihova djeca… Sve ovo jasno ukazuje na to da je SNSD-e prisvoji samo za sebe tj.svoje članove RS. i od nje napravio svoju privatnu prćiju u kojoj su svi koji drugačije misle građani drugog reda.
Pozivamo sve politike partije da se uzrže od korištenja ovakvih i sličnih događaja u političke svrhe”, navodi se u saopštenju OO NDP Prnjavor koje je potpisao predsjednik te stranke Miro Šikarac.

 

PODIJELI