OO SDS Prnjavor: Vlast funkcioniše na principu zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca

0
368

U prethodne dvije godine, koliko radi aktuelni saziv Skupštine opštine Prnjavor, ukazivali smo na mnoge nepravilnosti u radu opštinske uprave. Radi zadovoljavanja pojedinačnih želja stranaka i odbornika koji čine skupštinsku većinu i nametanja neodgovarajućih kadrovskih rješenja kršili su se mnogi propisi, pa čak i oni koje je donijela sama Skupština.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor trebalo je da budu razmatrani važni dokumenti za funkcionisanje naše opštine. Odbornici SDS su došli na sjednicu sa namjerom da aktivno učestvuju u raspravi i kao opozicija ukažu na nepravilnosti i loša rješenja za našu opštinu, ali i da podrže ono za šta smatramo da je interesu naših građana.

Nismo imali priliku za to, jer je sjednica otkazana zbog nesuglasica unutar skupštinske većine. Ne želimo da se bavimo kuloarskim pričama, ali sada je svima jasno da ova vlast funkcioniše isključivo na principu zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca. Mir u kući postoji dok se želje ispunjavaju, a ako to nije slučaj, imamo ovakve situacije.

Zbog tako neodgovornog načina rada ne postoji transparentnost u radu opštinske uprave i Skupštine opštine Prnjavor, budžetska sredstva se troše neracionalno i bez donošenja odgovarajućih opštinskih odluka, javna preduzeća propadaju, a njihovi rukovodioci su godinama u statusu vršilaca dužnosti.

Zabrinuti smo zbog ovakvog razvoja situacije i budućim slijedom događaja, posebno u vrijeme usvajanja Budžeta i drugih akata važnih za sljedeću godinu. Ipak, moramo da konstatujemo da sve što se gradi na lošim temeljima, lako se urušava.

Opštinski odbor SDS
Prnjavor

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here