Opra Vinfri kandidatkinja za predsjednika SAD?

0
939

Ljudi iz svijeta biznisa i zabave preuzimaju američku politiku – nakon pobjede Donalda Trampa u trci za Bijelu kuću sve više se spekuliše da bi poznata televizijska voditeljka Opra Vinfri mogla da bude Trampov protivkandidat na narednim izborima 2020. godine.

Anonimni izvori potvrdili su za Si-En-En da Vinfrijeva ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika SAD kao samostalan kandidat ili kao kandidat Demokratske stranke.

Televizijska voditeljka, glumica, producent i aktivista Opra Vinfri /63/ prva je Afroamerikanka koja je dobila “Nagradu Sesil B. Demil”.

Riječ je o nagradi koja se u Holivudu dodjeljuje pojedincima za poseban doprinos filmskoj industriji i medijima.

Prije nego što je Vinfrijeva dobila nagradu, voditelj na svečanosti “Zlatnih globusa” Set Mejers objasnio je da je Trampa na kandidaturu za predsjednika podstakla šala da nikada ne bi mogao postati lider SAD, pa tu taktiku “treba primijeniti i na Opru”.

Ona se već osvrnula na ideju da se politički aktivira – u početku je to negirala, ali sad misli drugačije.

Eventualnu kandidaturu Vinfrijeve podržava njena prijateljica i poznata američka glumica Meril Strip.

Odmah se oglasio i Tramp i poručio da bi pobijedio Vinfrijevu u predsjedničkoj trci, ali da je uvjeren da se ona neće kandidovati.

On je ocijenio pred novinarima da bi taj okršaj bio “jako zabavan”.

“Dobro je poznajem i volim. Ali, mislim da se neće kandidovati”, odgovorio je Tramp na pitanje o mogućim političkim ambicijama Vinfrijeve.

Analitički portali ukazuju na činjenicu da u SAD kandidature za najmoćniju osobu Amerike ističu sve više i sve češće osobe koje nisu iz svijeta politike, već su biznismeni, ličnosti iz industrije zabave ili sporta.

(Srna)

PODIJELI