OPREZ: Danas opasno vrijeme sa kišom, jakim vjetrom i mogućim gradom

0
1323

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH danas se očekuju obilne padavine praćene jakim udarima vjetra, osjetnim padom temperature, ponegdje i gradom.


kisa-pljusakNajviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 17 stepeni na sjeverozapadu do 24 stepena na sjeveroistoku i istoku.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske saopštio je da se očekuje veća količina padavina, i to na zapadu i jugu od 40 do 60, a u većini predjela od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

Jače naoblačenje je u toku noći i u rano ujutru zahvatilo zapadne, jugozapadne i sjeverozapadne krajeve uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, a tokom dana će naoblačiti i u ostalim krajevima, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, koje će biti intenzivnije na jugozapadu.

Padavine će se popodne i prema kraju dana premještati prema centralnim predjelima i istoku, gdje će jačati i mjestimično biti obilnije, a na jugu se očekuju izraženiji grmljavinski procesi s intenzivnijim pljuskovima. Prema noći kiša će slabiti, ponegdje i prestati.

Vjetar je pojačan, pri grmljavinskim procesima može biti i olujni, saopšteno je iz federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u većem dijelu zemlje.

Količina padavina u protekla 24 časa: Prijedor 33 litara po metru kvadratnom, Banjaluka i Novi Grad 30, Bihać 22, Sanski Most 21, Mrkonjić Grad 16, Srebrenica 15, Gradiška 11 i drugo. /srna/

PODIJELI