Oproštaj od Bobe: Porodica, prijatelji, radne kolege odale počast velikom čovjeku

0
1421

Dugogodišnji novinar Televizije K3 Slobodan Milijašević, koji je preminuo 28 januara 2019. godine nakon duge i teške bolesti u 36. godini života, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Prnjavoru. Prije sahrane u Centru za kulturu održana je komemoracija.

Velika tuga osjećala se na svakom koraku u Centru za kulturu, gdje je održana komemoracija Slobodanu Bobanu Milijaševiću. Sve emocije stale su u jednu fotografiju –  fotografiju koja je bila dovoljna da pokaže koliko je ljubavi ostavio za sobom. Divan čovjek, veliki novinar, prijatelj – ovako su se od našeg Bobe oprostili porodica, radne kolege, prijatelji, mnogobrojni sugrađani… Na samom početku zamjenik direktora Televizije “K3” Branko Dakić zamolio je za minut ćutanja. Nakon toga sa tugom u glasu uspio je da izgovori nekoliko rečenica:

“Ta nesrećna okolnost sa bolešću cijele dvije godine i tri mjeseca nije ti mogla ništa. Od bolnice do bolnice, od terapije do terapije, uvijek si se vraćao nama. Mi smo te željno čekali, da dođeš, da nam praviš društvo, da s nama popiješ kafu, da te vidimo na tvom radnom mjestu. Jer tada smo vjerovali da si bolje, da si dobro. I sada smo vjerovali da ćeš nam se vratiti…Da nas nasmiješ ili izludiš svojim šalama, glasnom muzikom, svojom “muzikalnom” glaščinom. Da podvikneš da je kadar loš, da se promijeni potpis, da kažeš da je prilog super, da kažeš, samo onako kako ti znaš “hoćemo li piti kafu”, a mi, ko po komandi, za tobom krenemo u kuhinjicu”.

Oproštajni govor održao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš. A potom i Darijo Topić iz GKUD “Pronije”, čiji je Boban bio član.

“Iza sebe u svom kratkom životnom i radnom vijeku kao novinar ostavlja rezultate, trag i priznanja. Među njima i pohvala opštine Prnjavor za poseban doprinos na polju novinarstva i informisanja građana. Najveću i neutješnu bol sada u sebi nose tvoji najbliži i tvoja porodica, najmiliji, prijatelji, kolege. Ostaješ na ponos svojoj majci, bratu i svima koji smo te poznavali. Dragi Bobane, zaslužio si mnogo više. Bio si svestran, ali nažalost nisi imao mnogo vremena da ono najbolje od sebe pokažeš svima nama. Počivaj u miru, dragi Bobane”, rekao je u svojoj oproštajnoj poruci Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

“Kada smo na Malu Gospojinu, 21. septembra 2011 godine osnivali naše društvo, Boban je izabran za predsjednika Skupštine i tu funkciju je obavljao punih sedam godina. Divan kao čovjek, divan kao saradnik, profesionalan i pristupačan. Bio je veliki oslonac društvu u zadacima koje je društvo stavljalo pred sebe. Gotovo da nije bilo koncerta, naročito u prvih pet godina postojanja društva, a da voditelj koncerta nije bio upravo Boban Milijašević. Česte konsultacije sa njim bile su korisne, sa puno zadovoljstva, duhovitosti i šale, koja je samo njemu bila svojstvena i po čemu je Boban između ostalog’ bio prepoznatljiv”, rekao je u svojoj posljednjoj poruci Darijo Topić iz GKUD “Pronija” Prnjavor.

U Knjigu žalosti upisali su se brojni prijatelji i sugrađani koji su došli kako bi odali počast Bobanu, a većina je pružila zagrljaje utjehe članovima njegove porodice. U ime novinara Vlastimira Vidića, emotivni govor i njegove poruke iz Minhena gdje boravi, pročitala je Dragana Ignjatić, iz SPKD “Prosvjeta”.

“Teška i zlobna bolest, napala je tvoje tijelo ali nisi klonuo, već pokazao neviđenu hrabrost, volju i želju da ideš dalje, radiš dalje, dijeliš svoj specifičan osmjeh… Praznina, bol i tuga ostaju i kod svih tvojih prijatelja, kolega poznanika, komšija. Naravno, najveća neutješna bol,ostaje u tvojoj porodici, kod tvojih najbližih, najrođenijih. Ne postoje riječi  izrazi saučešća njima, koje mogu da nadomjeste tvoj odlazak u 36. godini. Postoji samo istina a to je da su imali izuzetnog sina, brata…koji se za tako kratkog života ostvario svima njima na ponos, za vremena vječna. Svaki čovjek kad se rodi, on odmah i grob otvori…prije ili poslije…Pitanje je samo vremena.Pozdravi Bobe, našu prnjavorsku nebesku redakciju…i ostavite dovoljno radnih stolova za sve nas, koji ispunjavamo ove propisane dane zemaljske”.

Slobodan Milijašević, koji je poslije duže borbe sa teškom bolešću preminuo u 36-oj godini života sahranjen je danas na Gradskom groblju u Prnjavoru. Ostaje nam samo da se ponosimo što je bio naš. Što je bio dobar, iskren, drag, dobar prijatelj… Do posljednjeg dana hrabar… Veoma hrabar, jer se godinama nosio sa teškim danima. Zbogom Bobane…

Izvor: TV K3 

PODIJELI