OPŠTINA CENTAR SARAJEVO OBEZBIJEDILA POMOĆ OD OKO 50.000 KM

0
612

U Prnjavoru su danas u prisustvu načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša i Opštine Cenatar Sarajevo Nedžada Ajnadžića potisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava Opštini Prnjavor za finansiranje sanacije oštećene putne komunikacije u Konjuhovcima i sanacije kaptaže i distributivnog rezervoara u Mjesnoj zajednici Lišnja.

Potpisani su i pojedinačni ugovori sa korisnicima o dodjeli finansijskih sredstava po osnovu različitih projekata u svrhu podrške održivom povratku.

Prnjavor će po osnovu ovih ugovora stići pomoć u iznosu od oko 50.000,00 KM, naglasio je ovom prilikom načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš

„Od tog iznosa najveći dio 25.000 KM namijenjen je sanaciji putnog pravca u Konjuhovcima i vodovodne mreže u Lišnjoj. Posebnu važnost ima pomoć i podrška pojedinačnim korisnicima, kojima će ona biti najpotrebnija, kao i pomoć namijenjena Islamskoj vjerskoj zajednici i Ukrajincima. Ovo je  najbolji primjer kako dvije lokalne zajednice sarađuju i najavio da bi već narednog mjeseca ova saradnja mogla biti podignuta na viši nivo potpisivanjem sporazuma o pobratimskim odnosima“, rekao je Tomaš.

Da je ovo dobar praktičan primjer kako se može sarađivati i biti od međusobne koristi, složio se i načelnik Opštine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić.  „Drago nam je da smo u mogućnosti da pomognemo jedni drugima. Posebno što smo u prilici da damo finansijsku podršku za neke važne infrastrukturne projekte, kao što su putna komunikacija i vodosnabdjevanje. Odabrali smo i dvije vjerske zajednice kojima smo finansijski pomogli, kao i nekoliko fizičkih lica koja su u stanju određene potrebe“ , istakao je Ajnadžić.

U ime Islamske vjerske zajednice u Prnjavoru, potpisivanju ugovora prisustvovao je glavni imam Fikret Čelenka koji je izrazio zadovoljstvo što će saradnja između dvije opštine u skorije vrijeme biti podignuta na viši nivo, istakavši da najviše koristi od ove saradnje imaju građani.

Na pruženoj pomoći zahvalio se i ukrajinski sveštenik Orel Zakaljuk. Kaže da je to pokazatelj da neko vodi brigu o potrebama, između ostalog i ove nacionalne zajednice. Predstavnik Udruženja građana „Rosa„  Elvir Mehinagić rekao je da će donirana sredstva dosta pomoći mjesnoj zajednici Lišnja gdje će biti riješen problem snabdijavanja pitkom vodom za najmanje 10 domaćinstava.

opstinaprnjavor.net

PODIJELI