OPŠTINA KOJA NAGRAĐUJE TRUD Najbolji studenti iz Prnjavora uživaju na putovanju u Pragu

0
510

Opština Prnjavor već drugu godinu zaredom nagrađuje najbolje studente sa novčanom nagradom od 5.000 KM i putovanjem u Prag, te je odličan primjer stare izreke da se trud uvijek isplati.

Ova opština prošle godine izdvojila je po pet hiljada KM za troje dobitnika studentske nagrade, dok je svih šestoro studenata, koji su ispunili uslove i konkurisali za ovu nagradu, dobilo turističko putovanje u Prag.

Novčane nagrade dobile su: Marina Dušanić, student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Mrijana Spasojević, student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci i Jelena Đurić, student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Trenuto se da njima na turističkom putovanju u Prag nalaze i Milijana Janjić, student  Filološkog fakulteta u Banjaluci, Slađana Preradović, student Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci i Tatjana Šestić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Darko Tomas@TomasDarko

Најбољи студенти са наше Општине отпутовали у Праг! И ове године настављамо праксу да све студенте који имају просјек преко 9,5 на јавним високошколским установама, наградимо путовањем.

Pravo na ovu nagradu imaju studenti koji na javnim visokoškolskim ustanovama imaju prosjek viši od 9,5, a trenutno se u Pragu nalazi šest djevojaka koje su ostvarile nevjerovatan uspjeh na svojim fakultetima.

– Ovo je druga godina da dodjeljujemo studentske nagrade i posebno mi je zadovoljstvo da na ovaj način možemo nagraditi i istaći sve mlade koji ostvaruju odlične rezultate i uspjehe. Važno je da naglasimo da sa ovim ljudima Prnjavor ima budućnost kao i cijela Republika Srpska i uvjeren sam da će i kad se zaposle zauzeti važne pozicije i biti najbolji u svom poslu, kao što su bili i tokom školovanja – rekao je načelnik opštine Darko Tomaš, kada je uručivao nagrade studentima.

Kako je sada najavio, ova praksa nastaviće se i ove godine, te će Prnjavor nastaviti da nagrađuje najbolje studente novčanim nagradama, ali i putovanjima koji su svojim rezultatima i te kako zaslužili.

srpskainfo.com

PODIJELI