OPŠTINA PRNJAVOR NAGRADILA PETORO DOKTORANADA I ČETVORO POSTDIPLOMACA

0
556

Opština Prnjavor nagradila je petoro doktoranada sa po 1.500 KM i četvoro postdiplomaca sa po 1.000 KM.
Nagrađeni doktorandi su Milorad Đukić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, Danijela Kardaš sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, Tanja Ančić Milijašević sa Filološkog fakulteta u Banjaluci, Jelisaveta Cvijanović sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci i Tijana Šestić sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Nagrađeni postdiplomci su Jovana Railić sa Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Sankt Peterburgu, Jelena Đurić i Slađana Preradović sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci, te Miroslav Vujasinović sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci.

Jovana Railić kaže da je na ovaj način lokalna zajednica pokazala da brine o ljudima koji se obrazuju u Republici Srpskoj, kao i onima koji su na školovanju širom svijeta, ali se planiraju vratiti u rodni grad da primijene stečena znanja.

Doktorand Danijela Kardaš rekla je u izjavi novinarima da će novčanu pomoć od opštine Prnjavor iskoristiti za dalji naučnoistraživački rad u Beogradu i podsjetila da ova opština u kontinuitetu pomaže studente u njihovom radu i napredovanju.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je tokom protekle četiri godine opština nastojala da istakne mlade koji postižu posebne rezultate u školovanju.

“Želimo da mladi nastave svoje obrazovanje i školovanje jer sve što ulože u sebe niko im ne može oduzeti, a sutra s njima i lokalna zajednica ima veće mogućnosti za razvoj”, rekao je Tomaš.

SENA

PODIJELI