Opština Prnjavor obilježava krsnu slavu

0
1348

Povodom obilježavanja krsne slave opštine Prnjavor, Preobraženja Gospodnjeg, danas je u restoranu “Leburić” upriličen slavski ručak kome su prisustvovale mnogobrojne zvanice i gosti.

Domaćin ove manifestacije, načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, uputio je čestitku svim stanovnicima opštine povodom ovog važnog datuma.

“U duhu današnjeg dana, želim da se svi preobratimo u bolje ljude. Živimo u jako teškim vremenima, ali zajedničkim snagama i snagom volje možemo mnogo toga da postignemo” poručio je Gatarić.

U znak zahvalnosti za posebne zasluge tokom odbrane od poplava, načelnik opštine Prnjavor uručio je i plakete Aleksandru Bijeljcu, Senadu Hamziću, Đorđu Bobaru i Želimiru Dediću.

Želimir Dedić (22) iz Prnjavora, jedan je od dobitnika plakete načelnika opštine Prnjavor.

“Trudio sam se da pomognem ljudima koje je zadesila poplava u Doboju, jer sam to osjetio kao ljudsku dužnost. Zahvalio bi se ovom prilikom načelniku opštine Prnjavor na današnjem prijemu” kazao je Dedić.Plaketa načelnika opštine Prnjavor pripala je i ekološkom udruženju “Derava”, takođe u znak zahvalnosti za posebne zasluge tokom odbrane od poplava.

Nagrađena je i Milica Đukić, za osvojenu srebrenu medalju na Olimpijadi iz matematike za srednje škole koja se ove godine održavala u Južnoj Africi, 

Tokom današnje ceremonije dodijeljena je i pohvala Skupštine opštine Prnjavor Policijskoj stanici za poseban doprinos u razvoju opštine, kao i doprinos u poboljšanju bezbjedonosne situacije i pomoći stanovništvu u vanrednim situacijama.

Obilježavanju krsne slave Prnjavora prisustvovali su i predstavnici američke ambasade, predsjednik Poljske pobratimske opštine Boleslavjec, predstavnici grada Zagreba, načelnici Kupresa, Velike Kladuše, Gradiške i Srpca, prijatelji sa Kosova, kao i kćerka Cvjetka Popovića, jednog od osuđenih učesnika Sarajevskog atetenata po kome jedna od gradskih ulica od danas nosi ime./R.P./

Foto galerija

DSC09689

DSC09688DSC09684DSC09691

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI