Opština Prnjavor prva u RS obezbijedila udžbenike za sve osnovce – Foto

0
505

Opština Prnjavor obezbijedila je 1.150 kompleta udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda, a tim povodom danas je u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” Prnjavor boravio i načelnik opštine, Darko Tomaš.

Tomaš je nakon sastanka sa rukovodiocima osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice istakao je da su sve knjige stigle u škole i da će biti podijeljene učenicima do početka školske godine.

” Ovom prilikom čestitao bih svim učenicima početak nove školske godine i poželio im da ostvare što bolji uspjeh u školovanju. Pored ovih 1.150 udžbenika u naših osam osnovnih škola, obezbijeđeni su i prigodni pokloni za 233 upsana prvačića i njima upućujem posebne čestitke i želim usješno školovanje” naglasio je Tomaš.

Direktorica OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor, Jasmina Malešević, zahvalila se načelniku Tomašu na današnjoj posjeti ovoj obrazovno- vaspitnoj ustanovi.

“Besplatni udžbenici će uveliko olakšati roditeljima spremanje učenika za novu školsku godinu, s obzirom da su poskupjele i knjige i školski pribor i zato mi je još veće zadovoljstvo jer je načelnik prepoznao pravi momenat, a ulaganje u djecu i obrazovanje svakako je najveća i najbolja investicija” kazala je Maleševićeva.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor, Vojin Gluvić, napomenuo je da su uz pomoć opštine Prnjavor, na čelu sa načelnikom, obezbijeđeni besplatni udžbenici za sve učenike od prvog do devetog razreda, s obzirom da resorno ministarstvo obezbjeđuje knjige za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a za ostale razrede to je učinila opština.

“To je velika pomoć roditeljima i ja bi se ovom prilikom u ime roditelja zahvalio načelniku za taj potez i nadam se da će se ova praksa nastaviti i ubuduće” kazao je Gluvić.

Direktor u OŠ “Meša Selimović” u Naseobini Lišnja, Milan Vranić, smatra da su donirane knjige svima dobro došle, kako roditeljima, tako i nastavnicima, izrazivši nadu da će se i dalje nastaviti ulaganje u školstvo i naše najmlađe sugrađane.

Opština Prnjavor prva je u Republici Srpskoj nabavila besplatne udžbenike za sve osnovce, a za 1.150 kompleta knjiga iz budžeta opštine izdvoojeno je 245.219 KM. /Marijan Popadić- Radio Prnjavor/ prnjavorlive.info.

PODIJELI