OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: ČETIRI NOVOZARAŽENA, PRODUŽENE MJERE DO 16. NOVEMBRA

0
360

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da je su u protekla 24 časa registrovana četiri lica zaražena virusom korona, a radi se o muškim osobama, mlađe i srednje životne dobi.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 80 osoba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 16. novembra 2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), kao i muzika uživo u ugostiteljskim objektima za ishranu i piće.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, obavezuju se građani, da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra. Od obaveze nošenja maske, izuzeta su djeca mlađa od 7 godina, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu skinuti masku bez pomoći drugih i lica koja obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 264 osobe zaražene virusom korona, dok je 228 lica oporavljeno.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI