OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: DONESEN ZAKLjUČAK DA OPŠTINSKA UPRAVA NABAVI DODATNU ZAŠTITNU OPREMU ZA SLUŽBE DOMA ZDRAVLjA I POLICIJSKE STANICE

0
673

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 12. sjednicu, na kojoj je konstatovano, da se pod zdravstvenim nadzorom na području opštine Prnjavor, do 9:30 časova nalazilo 745 osoba i da je u posljednja 24 časa kod jedne osobe registrovan slučaj zaraze virusom korona.

Direktor Doma zdravlja obavjestio je Opštinski štab za vanredne situacije, da je sinoć dobio informaciju, da je jedna osoba sa teritorije opštine Prnjavor pozitivna na virus korona.

Osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, takođe su testirane i njihovi testovi su negativni.

Odmah po dobijanju informacije o pozitivnom nalazu, Dom zdravlja je zaraženo lice stavio pod zdravstveni nadzor, kao i osobe koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženom osobom.

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donesen je i zaključak, da se traži od Opštinske uprave da pomogne nabavku dodatne zaštitne opreme za službe Doma zdravlja i Policijske stanice, te komunalnu policiju.

Štab je apelovao, na građane starije životne dobi i hronične bolesnike da smanje kontakte i da ostanu kod kuće, kako se ne bi izlagali riziku i opasnosti.

Lica koja su pod zdravstvenim nadzorom obavezna su poštovati osnovno pravilo samoizolacije (ostati kod kuće i izbjegavati bliske kontakte sa drugim ljudima), te boraviti u posebnoj prostoriji i ukoliko su u mogućnosti, koristiti posebno kupatilo.

Članovi porodice lica koje je pod zdravstvenim nadzorom su u obavezi da poštuju preporuke nadležnih organa, da izbjegavaju kretanje i socijalni kontakt, ali tako da ne naruše svoje radne i druge neodložne obaveze, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

PODIJELI