OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: JEDNO NOVOZARAŽENO LICE, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 128 OSOBA

0
582

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 49. sjednicu, na kojoj je zaključeno da je registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona. Novozaraženo lice je ženskog pola, starije životne dobi, koje je tokom aprila mjeseca hospitalizovano na UKC BL.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 128  osoba, a po odobrenju epidemiologa, 1359 lica je izašlo iz nadzora. Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 30 slučajeva zaraze virusom korona.

U toku protekla 24 časa, u Domu zdravlja Prnjavor testirano je 12 lica, među kojima su zdravstveni radnici iz Prnjavora, lica iz lokalnog karantina, kao i kontakti sa ranije zaraženim licima, i njihovi testovi su negativni.

Odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, od subote (9. maj) ukida se karantin u Sportsko rekreativnom centru „Borik“, a van snage se stavlja odluka o zabrani kretanja građana u navedenom izletištu.

Opštinska komunalna policija, u protekla 24 časa kontrolisala je 41 lice, koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok je prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor sedam lica sankcionisano zbog nepoštovanja zaključka o obavezi nošenja zaštitne maske i rukavica.

PODIJELI