OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: NEMA NOVOOBOLJELIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 367 LICA

0
487

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor, pod zdravstvenim nadzorom nalazi 367 lica, dok su 762 osobe izašle iz nadzora, po odobrenju epidemiologa.

Do sada, registrovano je pet slučajeva zaraze virusom korona.

U protekla 24 časa, komunalna policija je kontrolisala 48 lica u kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru. Prema podacima Policijske stanice Prnjavor u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica.

Nadležna opštinska inspekcija provodi i redovne kontrole privrednih subjekta kojima je omogućen rad, a vezano za poštovanje odluke da se cijene osnovnih životnih namirnica zadrže na nivou na kom su bile 5. marta 2020. godine.

U skladu sa novim uputstvom republičkog štaba, Opštinski štab za vanredne situacije donio je naredbu da se uspostavi još jedan lokalni karantin, na lokaciji sportske dvorane „Sloga“.

U formiranom karantinu u Sportsko rekreativnom centru „Borik“ boraviće lica sa mjestom prebivališta u Prnjavoru, a koja u zemlju ulaze na nekom od graničnih prelaza, kao i lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije.

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da se sve potpisane mjere produžavaju do 13. aprila.

Zaključkom republičkog štaba dozvoljeno je kretanja licima sa navršenih 65 godina i više, utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova, a radi kupovine osnovnih životnih namirnica, lijekova i obavljanja posla u bankama.

Takođe, dozvoljeno je kretanje u seoskim područjima, licima starosti do 75 godina, a radi obavljanja poljoprivrednih poslova, uz obavezno pridržavanje zaštite mjere socijalnog rastojanja.

Dozvoljeno je i kretanje od pčelinjaka do mjesta stanovanja, utorkom i u dane vikenda, licima koja posjeduju rješenje o registraciji pčelinjaka.

PODIJELI