OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: NOVO RADNO VRIJEME APOTEKA, SANKCIJE ZA LICA ISPOD 65 GODINA KOJA NE POŠTUJU ZABRANU KRETANJA UTORKOM I PETKOM

0
338

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 24. sjednicu na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području opštine.

Prema izvještaju Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, danas do 10:00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalazi 216 lica, dok su 953 osobe izašle iz nadzora, po odobrenju epidemiologa. Do ovog trenutka, registrovano je sedam lica zaraženih virusom korona.

U karantinu u Sportsko rekreativnom centru „Borik“ trenutno se nalazi 11 lica sa mjestom prebivališta u Prnjavoru, koja su prekršila mjere kućne izolacije ili prevezena sa graničnih prelaza.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je odluku, da apoteke u narednom periodu rade od 7.00 do 18.00 časova radnim danima i vikendom od 7.00 do 15.00 časova. U cilju kontinuiranog snabdijevanja lijekovima i medicinskim sredstvima, napravljen je raspored dežurnih apoteka.

U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 33 lica i sva kontrolisana lica su poštovala propisane mjere. Prema podacima Policijske stanice Prnjavor u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica.

Službenici Policijske stanice Prnjavor u narednom periodu kontrolisaće i sankcionisati lica ispod 65 godine, a vezano za poštovanje naredbe o zabrani kretanja utorkom i petkom od 7.00 do 11.00 časova.

Opštinski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da poštuju propisane mjere, kako bi se spriječila mogućnost širenja virusa i povećanje broja oboljelih lica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here