OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

0
635

Na petoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, održanoj 15.3.2019. godine razmatrani su i doneseni Plan operativnog sprovođenja Plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Prnjavor u 2019. godini i Plan operativnog sprovođenja Plana odbrane od poplava na području opštine Prnjavor u 2019. godini.

Uočavajući pojavu povećanog broja požara na otvorenom prostoru u mesecu martu, a u vezi sa proljećnom pripremom zemljišta, upozoravaju se građani, privredna društva i druga pravna lica na poštovanje i provođenje važećih propisa iz oblasti protivpožarne zaštite, pravovremeno preduzimanje preventivnih mjera, kao i hitno obavještavanje o uočenim početnim opasnostima od požara. U sklopu realizacije navedenih planova nadležni organi vršiće pojačanju kontrolu provođenja propisa.

Opasnost od požara možete prijaviti na brojeve telefona 123 – Teritorijalna vatrogasna jedinica i 121 – Operativno – komunikativni centar Banja Luka, od 00-24 časa.

Opština Prnjavor

PODIJELI