OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: U TOKU DEZINFEKCIJA I ČIŠĆENJE ZAJEDNIČKIH PROSTORIJA U STAMBENIM OBJEKTIMA

0
316

Na 29. sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije zaključeno je, da na području opštine Prnjavor nema novooboljelih lica, a prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 131 lice.

Prema odobrenju epidemiologa, 1092 osobe su izašle iz zdravstvenog nadzora.

U skladu sa naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije, proteklih dana izvršeno je pranje i dezinfekcija svih javnih površina i objekata. U toku je dezinfekcija i čišćenje zajedničkih prostorija i rukohvata u stambenim objektima.

Opštinski štab za vanredne situacije apelovao je na građane, da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije, i ne okupljaju se na javnim površinama, kao što su izletišta, parkovi, igrališta i slično.

Proteklih dana, građani su podnijeli veliki broj prijava o okupljanjima i grupnim druženjima na pojedinim izletištima, parkovima, školskim dvorištima i drugim javnim površinama na području opštine. Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije podsjećaju da će sva lica koja ne poštuju propisane mjere biti sankcionisana.

U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 21 lice koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru. Službenici Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa sankcionisali su dva lica zbog nepoštovanja mjere policijskog časa.

Do ovog trenutka, registrovano je sedam lica zaraženih virusom korona.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here