Optuženi za smrt supružnika bahati se u sudnici

0
601

ISTOČNO SARAJEVO – Sarajlija Amir Kujović (37), optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), pokazuje potpunu nezainteresovanost za suđenje koje se protiv njega vodi u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu, pa je tako danas bio na granici toga da zaspi, a pritom je i dva puta upozoravan da stavi masku.

Potvrdili su to za “Nezavisne novine” članovi ožalošćenih porodica, koji ističu da je bahatost optuženog vozača prešla sve granice.

“Potpuno se bezobrazno ponaša, skoro je zaspao na suđenju. Neće da stavi masku, stavi je pa skine. Savije glavu, skine masku, opominju ga sudski policajci”, rekao je za “Nezavisne novine” Danijelin otac Miloš Dragović.

U sudnici je danas iskaz dao sudski vještak saobraćajne struke Momčilo Sladoje, iz čijeg se vještačenja može zaključiti da optuženi Kujović vožnju nije prilagodio uslovima na putu.

Supružnici Hršum, podsjetimo, poginuli su kada je u njihov audi A3 direktno udario mercedes GLC 350, kojim je, po optužnici, upravljao Kujović.

Prema onom što je danas rečeno u sudnici, Dario Hršum je vozio u skladu sa ograničenjima – 42 km na sat, te je pokušao da izbjegne sudar, ali nije imao ni teoretsku šansu za to.

Naime, kako je rečeno, ispred njega se našao mercedes kojeg je vozio Kujović, a kojim je, kako je utvrđeno, vozač ušao 2,5 metra u lijevu stranu puta, dok je Dalibor Hršum, izbjegavajući sudar, bježao, pomjerivši svoje vozilo na 1,22 metra od desnog ivičnjaka.

Advokat optuženog pitao je vještaka da li je do udesa moglo da dođe usljed kvara na Kujovićevom vozilu, poput blokade prednjeg lijevog točka, ali je vještak takve mogućnosti isključio.

Na tunelu, kod kojeg se dogodila tragedija, postoji nadzorna kamera koja je sve snimila, pa je danas u sudnici prikazan i taj snimak.

Sljedeće ročište zakazano je za 18. januar sljedeće godine, kada bi trebalo da bude saslušano pet svjedoka, uključujući i ključnog svjedoka Dejana Granića, koji je vozilom išao iza supružnika Hršum, tako da bi on trebalo da ispriča šta je kobnih trenutaka vidio.

PODIJELI