OSIPANjE VEĆINE U SKUPŠTINI OPŠTINE PRNjAVOR

0
2271

Milorad Kondić, odbornik SRS u Prnjavoru, napustio je većinu u Skupštini opštine i pridružio se opoziciji.

U izjavi „EuroBlicu“ on je rekao da više ne želi saradnju sa SDS, koji ima ključne pozicije u lokalnoj vlasti i da će u okviru opozicionog bloka razmotriti novo političko angažovanje.

– Zaključio sam da bi moje delovanje u sadašnjoj skupštinskoj većini u Prnjavoru bilo politički štetno po Srpsku radikalnu stranku, čiji je lider Dragan Đurđević iz Bijeljine. Nezadovoljan sam jer je SDS više meseci prema meni imao nekorektan odnos. To je kulminiralo u izbornoj kampanji – kazao je Kondić, koji će o odluci ove sedmice obavestiti Skupštinu opštine.

On je na parlamentarni izborima bio kandidat SRS na zajedničkoj listi sa DNS i „Naprednom Srpskom“ Adama Šukala. Miodrag Marjanović, predsednik NS u Prnjavoru, smatra da je Kondićev potez logičan, dok u SNSD-u veruju da će istim putem krenuti još nekoliko odbornika i partija skupštinske većine.

– Uskoro će u Prnjavoru biti promjenjena većina u lokalnom parlamentu. To je sasvim očekivani sled događaja nakon pobede Milorada Dodika za predsednika RS i dobrog rezultata naše koalicije u NS, RS – kazao je Goran Zemun, šef Kluba odbornika ove stranke u SO Prnjavor, ne otkrivajući na koga sadašnja opozicija računa.

Brano Žunić, predsednik opštinskog PDP-a koji je prethodno podržavao načelnika Sinišu Gatarića pa bio njegov savetnik, a potom prešao u opozicione klupe, smatra da je promena političkih odnosa neizbežna.

– SDS je okrenuo leđa bivšim političkim prijateljima koji sada odlaze. To se odrazilo i na manje poverenje glasača prema Ognjenu Tadiću, kandidatu za predsednika RS, nego što smo ih dobili svi zajedno na lokalnim izborima – rekao je Žunić.

Predsednik SO iznenađen
Borko Lukanović (SDS), predsednik SO Prnjavor, kaže da je iznenađen Kondićevom odlukom.
– Kondić je u SO delovao konstruktivno, kao svojevrsni narodni odbornik. Nismo imali nikakvih problema sa njim ali više ne bih komentarisao jer u našu stručnu službu nije dostavio odluku u pisanoj formi – rekao je Lukanović. /Milan Pilipović – Euro Blic/

PODIJELI