Osporavanje izborne volje građana Srpske od onih koji su uzurpirali CIK

0
258
Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da izuzimanje Srebrenice i Doboja iz Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata proteklih lokalnih izbora predstavlja pokušaj osporavanja izborne volje građana Republike Srpske u ovim lokalnim zajednicama od političkih aktera koji su uzurpirali Centralnu izbornu komisiju /CIK/ BiH.

“Ova krnja odluka predstavlja konsenzus političkog Sarajeva, SDS-a i PDP-a, koji preko svog kadra u CIK-u, bez adekvatnog obrazloženja, o čemu svjedoči i član CIK-a koji je glasao protiv ovakve odluke, pokušavaju da problematizuju izborne rezultate, baš na onim mjestima na kojima su ubjedljivo poraženi”, rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Odluku CIK-a o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u BiH.

Cvijanovićeva je ocijenila da je motiv za ovakvu odluku očigledno sigurna pobjeda Mladena Grujičića nad kandidatom SDA u Srebrenici, kao i činjenica da su SDS i PDP u Doboju svedeni na nivo statističke greške.

“Odluka koja se odnosi na Srebrenicu nema veze sa bilo kakvim neregularnostima u izbornom procesu, već sa činjenicom da se nastoji osujetiti pobjeda srpskog kandidata”, konstatovala je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Republike Srpske.

Ona je je istakla da je riječ o onim istim strukturama koje Srebrenicu koriste kao političko sredstvo za privlačenje međunarodne pažnje, a koje ne interesuje to kako se tamo živi i ko je koliko uradio za tu opštinu.

“To što su pojedini članovi CIK-a na ta mjesta došli direktno sa pozicija savjetnika svojih stranačkih lidera, na šta smo ukazivali od samog izbora ovog saziva CIK-a, sasvim sigurno im ne daje za pravo da neosnovano i neargumentovano dovode u pitanje izbornu volju građana Srpske, kao ni njen demokratski kapacitet”, naglasila je Cvijanovićeva.

PODIJELI