Osumnjičena direktorka APIF: Agenciju oštetila za 260.000 maraka

0
319
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 22.02.2021. godine, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv dva lica inicijala J.Ć. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i lica R.S. zbog osnova sumnje da je počinilo  krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Naime, lice inicijala J.Ć. se sumnjiči da kao direktor republičke agencije, nije postupilo po Statutu agencije, odnosno nije sprovodilo zakonitost u radu agencije. Takođe, lice J.Ć. se sumnjiči da je postupalo suprotno preprukama i mišljenju Glavne službe za raviziju javnog sektora RS, te je na taj način kao odgovorno lice agencije  neizvršenjem svoje dužnosti pribavilo sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698KM.

Lice R.S se sumnjiči da je mimo odluke upravnog odbora agencije, potpisalo Odluku o povećanju plate za direktora agencije lice J.Ć, a za šta nije imalo ovlašćenje, te je na taj način nesavjesno postupilo u vršenju službe i pribavilo korist drugom.

Kako ATV saznaje, riječ je o Jeleni Ćetković, direktorki Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge i Radmili Stojnić, predsjedniku Upravnog odgora APIF, koja se sumnjiči da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

PODIJELI