Osumnjičeni za napad na redakciju sarajevskog portala brane se sa slobode

0
228

Opštinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog kantonalnog Tužilaštva da odredi jednomjesečni pritvor dvojici osumnjičenih za napad na novinare portala Radiosarajevo.ba.

“Sud je prihvatio prijedlog odbrane da se osumnjičeni brane sa slobode”, rekao je advokat osumnjičenih Omar Mehmedbašić za “Avaz”.

Prema saznanjima “Avaza”, osumčinjenima čiji su inicijali A.Š. (29) i A.B. (28) određene su mjere zabrane, odnosno prilaska redakciji i uredniku portala Radiosarajevo.ba.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba saopštila je ranije da je grupa huligana, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba “Sarajevo”, u petak uveče napala novinare i uredništvo portala, uputivši im prijetnje smrću.

Napad se dogodio nakon što je Radiosarajevo.ba objavilo informaciju da je jedan navijač Fudbalskog kluba “Sarajevo”, kod koga je pronađena droga, osuđen na pet godina zatvora u Bjelorusiji.

U policiji su objasnili da se nije bilo nasilnog upada u redakciju, već da su se sastali u njenoj neposrednoj blizini i da su osumnjičeni zadržali novinara portala mimo njegove volje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here