Osumnjičeni za ubistvo monaha operisan, njegovo zdravstveno stanje za sada stabilno

0
297

Dragan Ševo (40), koji je juče uhapšen zbog sumnje da je ubio monaha Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac kod Šipova, operisan je radi zbrinjavanje povrede grudnog koša i za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Saopštio je to Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske navodeći inicijale pacijenta.

Iz ove ustanove navode da je pacijent juče u 16.15 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen u Urgentni centar UKC-a te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a.

Ševo je osumnjičen da je monaha Stefana usmrtio u ponedjeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac. Prethodno je večerao sa monahom te ga nakon toga dva puta ubo nožem u grudi.

Obdukcijom je utvrđeno da je Ačić preminuo usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija.

Ševo je nakon što se skrivao dva dana uhapšen juče poslijepopodne u motelu “Nana” u Banjaluci, a tokom policijske akcije sam se povrijedio nožem prijeteći da će se ubiti.

Ševo je iz motela iznesen na nosilima te je vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Od njega je oduzet nož kojim se povrijedio i koji će biti poslat na vještačenje kako bi bilo utvrđeno da li je njime počinio zločin.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kazao je nakon hapšenja da je policija pokušala da pregovara sa osumnjičenim, ali je on to odbio.

– Prijetio je da će se ubiti pa su u motel upali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i uhapsili ga. Tokom intervencije je povrijeđen, ali je stabilno. Prebačen je u bolnicu i biće procesuiran – rekao je Lukač.

Ševo je prije hapšenja lociran u motelu “Nana” u Banjaluci, gdje je iznajmio sobu.

Nakon što su ga locirali, pred motel je stigao veliki broj pripadnika policije, SAJ-a, ali i Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević. Lukač je potvrdio da je policija kontrolisala sve hotele i motele u Banjaluci i da su tako otkrili gdje se nalazi osumnjičeni. Istakao je da su kontrolisali i druge objekte i kuće osoba sa kojima je osumnjičeni mogao biti u kontaktu.

Prema našim saznanjima, Ševo je bio u dugovima “do guše”, a proganjali su ga kamatari. Pretpostavlja se da je zločin počinio kako bi se domogao novca da oplati ta dugovanja. Iz manastira je nakon ubistva monaha Stefana nestalo oko 100 KM.

Ševini poznanici pričaju da je on nekada radio kao pekar i da je stalno nosio nož.

Policija je uhapsila i muškarca koji je Ševu dovezao automobilom do manastira, sačekao ga, pa ga odvezao u Banjaluku.

– Privedeni vozač je izjavio da nije znao šta se desilo te je rekao da je Ševu samo dovezao i sačekao ga ispred manastira pola sata, nakon čega su se vratili u Banjaluku – rekao je izvor blizak istrazi. Nije saopšteno da li je osumnjičen kao saučesnik u ubistvu kao ni njegov identitet.

Monah Stefan juče je sahranjen u manastiru Glogovac.

/Glas Srpske/

PODIJELI