Osveštano novo groblje u Prnjavoru

0
1213

U Prnjavoru je danas osvještano novo groblje,površine 7.000 metara kvadratnih.

Protonamjesnik Duško Drinić, arhijerejski namjesnik prnjavorski, kaže da je pitanje grobnih mjesta u Prnjavoru postalo veliki problem jer u postojećem, starom groblju, ima još samo nekoliko mjesta za sahranu pokojnika, pa je otvaranje novog groblja bila prijeka potreba.

“Grobljanska parcela je ograđena, postavljen je krst, a u planu je i izgradnja grobljanske kapele”, naveo je protonamjesnik Drinić.

Direktor komunalnog preduzeća “Park” Nenad Krajišnik izrazio je uvjerenje da će ovaj komunalni objekat moći da odgovori potrebama savremenog života i civilizacijskim uslovima.

“Osim čina osveštanja danas smo pripremili i uzorak dva grobna mjesta da građanstvo vidi kako bi u budućnosti trebalo da bude uređeno novo groblje”, rekao je Krajišnik.

Činu osveštanja novog groblja prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

“Kako su kapaciteti postojećeg groblja već skoro u potpunosti iskorišteni, opština Prnjavor je pristupila sistemskom rješavanju ovog problema. Procjenjujemo da će se u novom groblju upokojeni moći sahranjivati u narednih 25 do 30 godina”, naveo je Gatarić.

On je dodao da će groblje već od sutra biti u funkciji.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here