OTAC SE OTROVAO RAKIJOM, 15-GODIŠNJI SIN U KOMI

0
1058

Ismet Omerović (57) umro je u petak u tuzlanskoj bolnici od prekomjernog konzumiranja alkohola. Njegov petnaestogodišnji sin Ernad zbog trovanja alkoholom je u komi i smješten je na Klinici za intenzivnu njegu i reanimaciju UKC-a Tuzla.

 

Porodica Omerović rodom je iz Zvornika, a žive u izbjegličkom naselju Karaula u Živinicama. Od Edisa Omerovića, drugog sina Ismeta, saznaje se da su u srijedu njegov otac i brat s još nekoliko stanara ovog naselja sjedili i konzumirali alkohol.

– Pili su rakiju u srijedu uveče s društvom. Sutradan je otac osjećao tegobe. Žalio se na bol u grudima, povraćao je, a uveče su ga odvezli u Hitnu službu. Odmah je prebačen u bolnicu u Tuzli, gdje je ubrzo umro. Brat je u petak osjećao iste tegobe i njega smo odmah odvezli u Hitnu, a potom i u bolnicu. On je u komi, nije komunikativan – ispričao je Edis.

Sahrana Ismeta Omerovića trebala je biti klanjana u nedjelju. Sve je bilo spremno i narod se počeo okupljati, ali je po prijavi iz UKC-a Tuzla, zbog sumnje na trovanje alkoholom, na lice mjesta stigla policija i odvezla tijelo na obdukciju.

Iz Policijske stanice Živinice rečeno je da ih je dežurni operativni u MUP-u TK, po prijavi dežurnog ljekara Odjeljenja za reanimaciju i anesteziologiju, obavijestio da je na odjeljenje dovezen I. O. u teškom stanju i da je istog dana umro. Narednog dana dovezen je i njegov sin E. O., takođe u teškom stanju.

Dežurni kantonalni tužilac naredio je da se obavi obdukcija, a nakon toksikološke analize utvrđeno je da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom. U ovom slučaju vršiće se daljnja istraga, a uzeta je i boca alkohola koji su Omerovići konzumirali.

I dok su Omerovići još u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo juče je na svijet stigao novi član porodice. Ismetova kćerka porodila se u istoj bolnici gdje joj je otac umro, a brat i dalje leži u teškom stanju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here