OTKRIVAMO: Petoro povrijeđenih, tri vozila smrskana, u nesreći o kojoj se, zvanično, ćuti u Prnjavoru

0
794

Pet osoba je povrijeđeno, a tri automobila su smrskana u subotu u prnjavorskom prigradskom naselju Ratkovac, na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, u saobraćajnoj nesreći o kojoj se, zvanično, ćuti u Prnjavoru.

Nezvanično, nesreću je skrivio maloljetnik koji je vozio pijan.

Policija se uopšte nije oglasila o detaljim višestrukih sudara tri automobila, „pasat karavana 5“, „golfa 4“, i „pežoa 206“,  iz kojih je povrijeđeno svih pet putnika, tri teže, a dva nešto lakše, te završilo na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Trojica muškaraca iz Prnjavora, a dvojica iz gradiške Nove Topole.

Prema saznanjima našeg portala, akteri nesreće i istovremeno povrijeđeni su: M.J. (17), vozač „pasata“,  M.B. (38) vozač „pežoa“, vozač „golfa“ M.K. (25), kao i njegovi saputnici D.R. (31) i 21-godišnji N.G, iz Nove Topole.

Detalje o nesreći naš portal dobio je od očevidaca, ali i samih putnika koji sada, sa posjekotinama, potresima mozga, okovratnicima, ozlijeđenim vratovima, glavama, rukama, nogama, kičmom i drugim povredama, rane vidaju na kućnom liječenju.

Jedan od očevidaca svjedoči da se sve odigralo i da je izgledalo kao u nekom akcionom filmu. Serija sudara i lomova četverotočkaša odjeknula je oko 23,25 časova. Potom su se čuli jauci i pozivi u pomoć povrijeđenih.

– U šokantnom prizoru, dijelovi automobila bili su rasuti po magistrali, a iz gotovo zgužvanih vozila nekako se izbavilo svih pet ošamućenih i povrijeđenih putnika. Za nevjericu je da je bilo ko od njih a, svi su voljom sudbine i puke sreće u nesreći, izvukli živu glavu – kaže naš sagovornik.

Ubrzo su pristigla policijska i kola hitne pomoći. Prema kazivanju prisutnih izvršen je uviđaj, a ubrzo je svih pet putnika prebačeno, prvo u prnjavorski Dom zdravlja, a potom na Kliniku u Banjaluku. Trojica kolima hitne pomoći, a dvojica privatnim automobilom.

Prema dojavi povrijeđenih, koji su se javili novinaru našeg portala, sa fotografijama svojih povreda kao i oštećenih vozila, a koji su zbog toka istrage željeli da ostanu anonimni, sve se odigralo munjevito kada je jedno do vozila iznenada prešlo na suprotnu stranu puta. Tačnije, „pasat  karavan 5“  na suprotonoj, lijevoj, strani, udario u „pežo 206“, i potom se odbio u „golf 4“, koji se kretao svojom trakom.

– I za mnogo veće gradove od Prnjavora, pa i za metropole, od prvorazrednog značaja je vijest da je, uz tri gotovo totalno uništena vozila,  povrijeđeno čak pet osoba. Nećemo da povjerujemo da je namjera da se čitava stvar zataška, jer se, prema našima pouzdanim saznanjima, za volanom „pasata 5“, koji je prešao na suprotnu stranu ugrozivši i i svoj i naše živote, našao maloljetni 17 – godišnjak M.J. I to u alkoholisanom stanju – upozoravaju naši sagovornici.

Policija ćuti i kada ih udaraju

Policija se nije oglasila ni nakon nedavnog udesa, u gotovo samom centru Prnjavora, kada je jedan mlađani Prnjavorčanin, pod uticajem alkohola, svojim automobilom oduzeo pravo prvenstva i, pričinivši materijalnu štetu, udario u službeno policijsko vozilo, pritom povrijedivši, srećom, samo lakše dvojicu policajaca.

Ninko ĐURIĆ – mojasrpska.info

PODIJELI