Otvaranjem prvog terena započela realizacija projekta ”Fifa gol” /FOTO/

0
477

Izgradnjom terena sa vještačkom travom i njegovim današnjim svečanim otvaranjem, kojem je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, u Prnjavoru je počela realizacija projekta “Fifa gol” za koji je opština od Svjetske fudbalske asocijacije dobila oko 300.000 dolara.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković rekao je novinarima da je ovaj savez, u saradnji sa republičkim institucijama, u naredne četiri godine planira gradnju još 20 ovakvih terena u Srpskoj, što će doprinijeti razvoju fudbala, ali i masovnijem bavljenju omladine sportom.

On je naglasio da je opštinska vlast u Prnjavoru, predvođena načelnikom Darkom Tomašem, doprinijela da novi fudbalski teren bude završen u roku, ali i da Fudbalski klub “LJubić” iz Prnjavora pokazuje ambicije za dalji razvoj i napredovanje.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Adnan DŽemidžić kaže da u Prnjavoru postoje svi preduslovi za dobar sportski centar koji će koristiti reprezentativne selekcije.

“Na ovaj način možemo podizati sportske generacije koje budu dolazile i omogućiti djeci mjesto gdje će moći slobodno i bezbrižno da provode slobodno vrijeme”, rekao je DŽemidžić.

Današnjem otvaranju fudbalskog terena u Prnjavoru prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović koja je istakla da je ovo značajan dan za opštinu Prnjavor, ali i za Srpsku jer se gradnjom, odnosno stvaranjem bolje infrastrukture za bavljenje sportom, ulaže u bolju budućnost djece.

“Svjesni smo da u periodu pandemije virusa korona nemamo priliku da prisustvujemo ovako velikim sportskim događajima jer se bavimo prvenstveno zdravljem našeg stanovništva, ali će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Republike Srpske i u narednom periodu podržavati ovakve i slične projekte”, rekla je Davidovićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je Vladi Republike Srpske koja je opštini Prnjavor, bez naknade, dodijelila zemljište na kojem se gradi sportski kompleks, kao i fudbalskim savezima Republike Srpske i BiH što su prepoznali Prnjavor kao mjesto gdje ovaj projekat treba realizovati.

“Mi smo jedina opština u BiH koja je dobila ovakav projekat i sredstva za gradnju terena. Fifa je uložila oko 300.000 dolara, a opština, uz obezbijeđeno zemljište i infrastrukturu, oko 400.000 KM”, precizirao je Tomaš.

On je naglasio da je današnje otvaranje terena tek početak svega onoga što je planirano da se uradi jer je u sportskom kompleksu predviđena gradnja dva sportska terena, hotela, karting-staze, sportske dvorane.

“Zadovoljstvo je što smo kroz ovaj projekat uspjeli dobiti partnere i saradnike za budućnost jer ovi tereni neće biti korišteni samo za potrebe FK `LJubić` nego i za potrebe fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH. Uvjeren sam da će time Prnjavor još više postati mjesto okupljanja mladih iz cijele BiH”, rekao je Tomaš.

On je zahvalio i upravi FK “LJubić” predvođenoj predsjednikom kluba Zoranom Deketom koji su u posljednje četiri godine uložili mnogo truda i energije da “LJubić” vrate na stare staze fudbalske slave i naprave takve rezultate da se može konkurisati za značajne projekte.

/SRNA/

PODIJELI