Otvoren mini Vaskršnji sajam u Prnjavoru- Foto galerija

0
3149

U Prnjavoru je danas otvoren Vaskršnji mini sajam koji je na gradskom trgu okupio brojne izlagače domaćih proizvoda sa područja prnjavorske opštine. Sajam je upriličen u sklopu obilježavanja Vaskršnjih praznika i trajaće tri dana, a organizatori su članice udruženja “Tkanica”.

Ljubica Moravac, aktivistkinja udruženja žena “Tkanica”, kazala je da je sajam obuhvata malu privredu, kućnu radinost, stare zanate koji izumiru, a posjetioci su se mogli uvjeriti i u kulinarske vještine domaćica koje su za ovu priliku pripremile poslne pite i kolače.

“Sajam smo organizovali uz podršku načelnika opštine Prnjavor, a posjetiocima smo prezentovali domaće proizvode sa područja naše opštine koji se rijetko gdje mogu vidjeti ali i kupiti” istakla je Moravac.

Pčelar iz Lužana, Goran Segić, izložio je med na današnjem sajmu.

“Cijene meda se kreću po 15 KM, jer prošle godine meda je bilo u sasvim malim količinama, pa je ovo med od pretprošle godine” kazao je Segić.

Za štandom na gradskom trgu izlagali su i Kuzmanovići, koji su već prepoznatljivi po svom brendu, rakiji Gusačanki. Gordana Kuzmanović i danas je izložila razne vrste vesele kapljice.

“Ovo nam je 192 izlazak na sajam, a naša firma do sada je osvojila 14 zlatnih medalja. Godišnje proizvedemo preko šest hiljada litara rakije. Bavimo se proizvodnjom domaćih prirodnih rakija i to loze, šljive i kruške, a imamo i orahovaču, dunjevaču, travaricu, medovaču i druge vrste. Naša rakija šljivovica rinfuzna košta 10 KM po litru, a ostale cijene zavise od vrste i pakovanja. Ovdje prvi put imamo i rakiju od smokve, a trudimo se da imamo kvalitetnu rakiju i drago mi je što smo pozvani na ovakav jedan sajam i uvijek ćemo se rado odazvati sličnim manifestacijama” kaže Kuzmanovićeva.

Gradski trg posjetio je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, koji se ovom prilikom zahvalio članicama udruženja Tkanica na organizaciji sajma.

“Zadovoljstvo mi je da prisustvujem otvaranju mini sajma u Prnjavoru. Ovo je drugi sajam male privrede u našem gradu, a posebno je zadovoljstvo da svi vrijedni ljudi sa područja opštine imaju priliku da prezentuju svoje proizvode i domaće radinosti. Ovo je jedna od aktivnosti kojima se obilježava Vaskrs, a sličan sajam planiramo organizovati i povodom slave opštine, kazao je Tomaš./prnjavorlive.info/

FOTO GALERIJA

FOTO- ALEKSANDAR ATIĆ

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here