Otvorena sezona klizanja pod Ljubićem i Motajicom: Za školarce 2.600 ulaznica

0
334

U gradu podno Ljubića i Motajice večeras je otvorena sezona klizanja, na lokaciji u gotvo samom centru Prnjavora, uz autobusku stanicu.

Klizalište će u narednih mjesec dana biti otvoreno svakim danom od 10 do 22 časa, po cijeni ulaznice sa klizaljkama od 4 marke.

Ledenu površinu, 14 sa 25 metara, na iznajmljenom zemljištu, položilo je bijeljinsko „Klizište centar“. Tako će drugu godinu zaredom ne samo Prnjavorčani nego i ljubitelji klizanja iz Dervente, Srpca i drugih okolnih opština, uživati u ovoj zimskoj čaroliji, na otvorenom i pod reflektorima.

Inače, inicijativa je potekla od strane ovdašnjih školskih sekcija. Opštinska uprava im je, u vrijeme zimskog raspusta, uzvratila ne samo ispunjenjem želje, nego i besplatnim ulaznicama.

 Opštinska uprava Prnjavora i ove godine poklanja po jednu ulaznicu svim učenicima osnovnih škola sa područja opštine. Ukupno ćemo podijeliti 2.600 ulaznica. Uz ispunjenje želja našim sugrađanima to je i povoljnija varijanta za opštinu, nego da smo na mjesec dana zakupili klizalište – precizira za naš portal Ljubiša Šikarac, načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnost opštine Prnjavor, koji je prisustvovao otvaranju sezone.

Već na samom otvaranju svoje umijeće je iskušalo više desetina ljubitelja klizanja.

 Ovo nisu moji prvi koraci na klizaljkama. Oprobala sam se prošle godine, sada je već bolje, pa očekujem da ću već do kraja ove sezone, zajedno sa svojim drugarima, prilično ovladati vještinom klizanja – optimista i razdragana je Maja, učenica trećeg razreda, koja je na otvaranje sezone došla i u pratnji roditelja.

N. ĐURIĆ – mojasrpska.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here