Ovna zanima neosvojivo, a Vodolija voli da manipuliše.

0
994

Svaki znak na svoj način prelazi sa riječi na djela.

Neki kreću u akciju odmah, dovoljan im je prvi utisak, neki imaju kasnije paljenje, neki nikada ne pokazuju da su osvojeni…, piše Prva.

OVAN

ON – Kad on pređe sa riječi na djela, vi ste već “bareni i reš pečeni”. Dok ste se okrenuli, on je već u svakoj vašoj misli, svakom trenutku, danu i mjesecu. Ako taj broj mjeseci uopšte dostigne dvocifren broj, smatrajte da ste zadržale Ovna, jer ako niste, on je već u novom osvajačkom pohodu, zato što je njemu zanimljivo samo – neosvojivo. Dokle god mu izmičete i tajanstveno se smješkate, radoznali Ovan će trčati za vama.

ONA – Ona neće gubiti vrijeme sa vama, ukoliko shvati da niste njen “kalibar”. Ali, ako jeste, spremite se da joj budete na raspolaganju u svako doba dana i noći, jer “Ovnica” zna sve da osmisli od doručka u krevetu do romantičnog vikenda na moru. A pri tom ne želi da čeka ni minut, jer joj ne pada na pamet da gubi vrijeme sa vama, ako niste dovoljno muževni, odlučni, šarmantni i galantni. Pa, vi sad vidite…

B I K

ON – Kad bi svi muškarci bili kao Bikovi, žene ne bi ni imale problema u ljubavi. Koliko god dugo da vas je osvajao, neće vas tako lako pustiti kada jednom postane njegova. I samo njegova! Bolje ni da ne pomišljate na kratkoročna rješenja u vidu flerta sa nekim drugim, ako vas trenutno iznervira njegova tvrdoglavost: suočićete se sa provalom bijesa ravnoj vulkanskoj erupciji, ukoliko mu je stalo do vas.

ONA – Kada shvati da ste vi čovjek njenog života, upotrebiće sve adute ženstvenosti koje ima na raspolaganju kako bi vas zadržala: zavodljiv izgled, nenadmašno kulinarsko umjeće i damsko ponašanje na kojem bi joj pozavidjele predstavnice svih drugih horoskopskih znakova. Seksipilnost, životna radost i pogled kojim suparnicama daje do znanja da ste vi samo “njen i Božiji”, većinu muškaraca zadržava dugo ili zauvijek pored žene Bika.

BLIZANCI

ON – Zna on da vas je osvojio, nije mu to ni bio neki problem kada je muškarcu Blizanacu jasno da je u svakom društvu najzabavniji, najšarmantniji i najsnalažljiviji. Ali, šta dalje, kada on mora da se druži, informiše, putuje, flertuje i – bježi. Ako imate dovoljno povjerenja u njega, razumijevanja za njega i potrebu za neprestanim usavršavanjem na svim životnim poljima, skinuće vam zvijezde sa neba. I više od toga, zaprosiće vas preko mobilnog telefona!

ONA – Kada je dobila svoju igračku, trofej, kako god da vas je u svojoj mašti nazivala (dok vas nije osvojila), žena Blizanac će nastaviti i dalje da se igra, ali sa vama. Nema šanse da vam pored nje bude dosadno ni u jednom jedinom trenutku: imaćete ličnu kuvaricu (brza hrana u svako doba dana i noći), ličnog vozača (do bilo koje tačke na Zemljinoj kugli) i vječitu djevojčicu pored sebe na čijem će vam mladolikom ili manekenskom izgledu zavidjeti većina ljubomornog muškog svijeta.

RAK

ON – Koliko god je bio uporan da vas zavede i osvoji, toliko će se muškarac Rak zainatiti i da vas zadrži. I poslije bezbrojnih raskida, pomirenja i obećanja da ćete sve početi ispočetka, on će nastavljati po svome: nezadovoljan statusom, mijenjaće poslove, svađati se sa šefovima i nervirati vas što je takav inadžija. I tako sve dok ne bude obezbijedio vas i vašu porodicu onako kako je on zamislio: u velikoj kući sa kućnim ljubimcima u dvorištu u kojem će se igrati vaša djeca, a komšije svraćati na kafu. I “čašicu razgovora”.

ONA – Danima, mjesecima i godinama, ona će biti spremna da vas gleda, vreba, susreće, zavodi i osvaja. Kada u tome bude najzad uspjela, potrudiće se da vam nikada ne uskrati ukusan ručak, izlazak u kafanu sa prijateljima i sebe u toploj postelji. Puštaće vas da živite u zabludi kako možete da radite šta hoćete, s kim hoćete i kad god vam padne na pamet, a kada se jednom budete previše opustili, sve će ispričati djeci. Ili vašoj mami, sestri, tetki ili ne daj Bože baki…a onda vas nijedno more neće oprati.

L A V

ON – Ništa nije neosvojivo za tog galantnog šarmera koji će potrošiti cijelu platu na 101 ružu samo za vas (plus šampanjac, bombonjera i parfem za koji pouzdano zna da je vaš omiljen). Pošto mu niste odoljeli, on će vas u društvu uvijek tretirati kao kraljicu, dok će kod kuće očekivati da vi ugađate njemu. Što prije to shvatite, lakše će vam biti da dijelite život sa muškarcem Lavom koji će biti spreman da u pola noći, sjedne u kola, voz ili avion, kako bi kao pravi vitez došao po vas.

ONA – Ako živite u zabludi da ste vi osvojili nju, onda je bolje da se osvestite na vrijeme: vi ste bili njen cilj, želja i potreba i nije se smirila dok nije izvojevala svoju pobjedu – da vas ima. A kad vas jednom dobije, žena Lavica učiniće sve i da vas zadrži: postaće zavisna od vas (a vi srećni da joj se nađete kad god ste joj potrebni), a vi ćete (i dalje srećni) morati da slušate njene želje, prohtjeve i naredbe koji će vam iz njenih usta zvučati tako neodoljivo i tako bezuslovno.

DJEVICA

ON – Pošto vas je zadivio svim svojim znanjem iz većine naučnih oblasti i svakodnevnog života, muškarac Djevica biraće pravi trenutak da krene u akciju. I taman kada ste pomislili da ga je odabrao, on će zbog stidljivosti ili praktičnosti – promijeniti taktiku. Ni u trenucima najvećeg zanosa, on neće prestajati da vam priča ili šapuće na uvo sve ono što ni u snu niste sanjali da ćete čuti od njega, tako da ćete vi malo po malo početi da ga podstičete. A njemu više ni ne treba!

ONA – Sva njena uzdržanost i stidljivost, obaranje pogleda i čistota izraza kojim zrači, postaju manje važni atributi kada shvati da ste postali njen muškarac. Pored nje imaćete sve što vam je potrebno, od najerotičnije ljubavnice do najpožrtvovanije njegovateljice, ali ćete i vi morati da poštujete njena pravila: slušaćete je kada god osjeti potrebu da vam se izjada, opremićete kuću namirnicama šest mjeseci unapred i – brisati kupatilo poslije svakog tuširanja.

VAGA

ON – Lako je njemu bilo dok vam se udvarao, ljubio ruku, flertovao, nosio cvijeće i bombonjere i poklanjao vam omiljene parfeme. I sve to uz zvuke mediteranskog evergrina u romantičnom ambijentu nekog restorana. Samo kad bi tako moglo da traje cijeli život sa vama, on bi bio najsrećniji čovjek na svijetu, jer kada već dođe do seksa, muškarac Vaga polako gubi interesovanje (tako je zamorno i predvidivo u odnosu na trenutke uvek novog sjaja u vašim očima kada vas obraduje poklonom). Zato će se on truditi da bar na putovanjima ili izletima, makar na trenutak, oživi osjećaj kao kada vam se prvi put udvarao.

ONA – Ne podnosi da je zapostavite ni na jedan trenutak, kad vam je već poklonila svoje srce na dlanu. Veza sa njom je vrlo jednostavna za održavanje, ma kako razmažena Vaga zahtjevno djelovala: dijelite joj komplimente kad god dođe od frizera ili manikira, svakodnevno izgovarajte dvije magične riječi “volim te” (može i putem SMS-a, pogotovo ako ste negdje na putu) i žena Vaga će vam jesti iz ruke. Ali, ako osjeti da “gledate kroz nju” dok vam misli lutaju, vrlo brzo će potražiti utjehu kod drugog muškarca.

ŠKORPIJA

ON – Sve i da pokušate da mu uđete u trag, kada vas je jednom osvojio, nećete uspjeti. Gubićete vrijeme, nerve i samopuzdanje razmišljajući gdje li se skriva taj vječiti zavodnik, dok će vam se muškarac Škorpion tajanstveno prikrasti s leđa i oboriti vas s nogu jednim dodirom. I pogledom. Nikada neće dozvoliti ni da previše odmaknete u vašoj “istrazi” o njegovom kretanju, jer ćete već biti u njegovom sigurnom zagrljaju kojem najčešće nećete uspjeti da odolite.

ONA – Sve ili ništa, njena je deviza za sve u životu, a posebno u ljubavi. Ako vas je izabrala da budete njen čovjek, onda to morate ozbiljno shvatiti jer nema vam druge. Žena Škorpija postavljaće vam najviše moguće standarde, pa ćete između trke za zaradom i njenog kreveta, pogubiti konce i naći se u Škorpijinoj mreži. A ona je upravo to i čekala: zauvijek sa njom ili nikada više. Ali ako vas žena Škorpija želi, spremna je i na ucjene, samo da ostanete sa njom.

STRIJELAC

ON – Kakva razlika izmedju onog ležernog zavodnika koji vas je šarmirao svojim osmjehom već pri prvom susretu i ovog licemera koji pomno prati šta komšiluk priča o vama (dok on i dalje dokazuje svoje osvajačke sposobnosti na sve mlađim partnerkama). Ali, ako ste se već odlučili za muškarca Strijelca, onda budite spremni da vjerujete samo njegovim očima i ušima, a nikako svojim. On će se, istina, potruditi da vam baš ništa ne nedostaje, osim njega i to vrlo često a komšije će moći samo da vam zavide.

ONA – Kao što je bila direktna dok vas je zavodila i osvajala, žena Strijelac je vrlo otvorena u svojim prohtjevima, željama i potrebama u svakom danu zajedničkog života sa vama. Pošto vas je odabrala kao rijetku vrstu muškarca kojem će se bezrezervno posvetiti (bez obzira da li se radi o vašem omiljenom specijalitetu ili želji da posjetite Diznilend), žena Strijelac neće dozvoliti da bude nezadovoljna. Ako osjeti da postoji problem, popričaće iskreno sa vama sa podjednakim žarom, bilo da je riječ o vašem seksualnom životu, obavezama prema djeci ili brizi o vašem zdravlju.

JARAC

ON – E, kod njega ćete se već iznenaditi, ma koliko vam smotano i stidljivo djelovao taj praktičan, uzdržan muškarac kojem ste poklonili svoje srce. Kao i svoje prijatelje i vas će voditi svuda gdje god bude išao, sviđalo se to vama ili ne. U stvari, neće ni biti razloga za vaše nezadovoljstvo, jer muškarac Jarac nikada neće dozvoliti da vam pored njega zafali dlaka s glave: čuvaće vas, paziti i maziti do te mjere da ćete svaki put sve više željeti da se jednom zauvijek ušuškate u njegovom čvrstom zagrljaju.

ONA – Koga poželi, ona i dobija: a kada postanete njen izbor, obično na duže vrijeme ili za cijo život, neće vam biti lako da udovoljite svim prohtjevima žene Jarca. Ukoliko istovremeno možete da budete maštovit ljubavnik, požrtvovan otac, dobar domaćin i, iznad svega, vječita pokretačka snaga u svim njenim ambicioznim planovima – tada ste položili ispit kod žene Jarca. Zauzvrat, ona neće prestajati da vas hvali, a vremenom i da se ponosi vama na njen odmeren način, sa divljenjem koje neće znati da sakrije.

VODOLIJA

ON – Njemu sve polazi za rukom od trenutka kada vas je osvojio, jer muškarac Vodolija zna da zadrži ženu do koje mu je stalo. Samo mu treba malo vremena da procijeni koju će taktiku na vama primjeniti, jer je nenadmašan manipulator. Taman kada ste riješili da se naljutite na njega, on će vas razoružati pozivom na odlazak na put na grčko ostrvo o kojem ste sanjali, novim automobilom kao stvorenim za vas ili vođenjem ljubavi na nekom totalno “otkačenom” mjestu. Iako nonšalantno krije svoju posesivnost i ljubomoru, nikada vas neće dovesti u neprijatnu situaciju, čak i ako posumnja u vas.

ONA – Nema toga što neće uraditi da vas zadrži, kada vas je jednom osvojila: izgledaće uvek atraktivno u svojoj “firmiranoj” garderobi, postaće najbolja drugarica devojci kojoj ste pokušali da se udvarate na njene oči, prepričavaće događaje sa vaših zajedničkih putovanja u kojima će ona biti glavna zvijezda, dok ćete vi zadivljeno uživati u njenoj priči i mirisu najnovijeg parfema koji ste joj vi kupili. To što niko od nje neće moći da dođe do riječi jer pametnije od nje i nema, neće vam smetati, sve dok imate dovoljno jake živce i dovoljno debeo novčanik.

RIBE

ON – Kako god (ne)spretno da vas je zavodio i na kraju osvojio, nećete uspjeti da mu se tako lako izmigoljite kada jednom upadnete u mrežu muškarca Ribe. Iako mu živci nisu jača strana, on će kod kuće sa vama, biti najstrpljiviji i najuslužniji muškarac na svijetu: doručak će vam donositi u krevet (sa ružom među zubima), kafu kuvati i posluživati na terasi dok vi opušteno ćaskate sa gostima i vi ćete biti ubeđeni da je on samo vaš. Sve dok ne izađe iz kuće…a tada, otvorite četvoro očiju!

ONA – Sve vještine zavođenja, osvajanja i zadržavanja muškarca do kojeg je njoj stalo, za ženu Ribu su takoreći urođene. Po njoj, u ljubavi je sve dozvoljeno, pa ona zato neće prezati ni od jednog načina, metoda ili taktike kako bi vas zadržala: erotičnost zrači iz nje čak i kada sjecka povrće za vašu omiljenu salatu, a njen pogled obećava najmaštovitije uživanje sa vama, čim padne mrak… A kada zavlada noć, i ona će zavladati vama. I svim vašim čulima.

 

PODIJELI