Ovo je najskuplja palačinka ikada

0
1201

Kako bi proslavili ovogodišnji “Debeli utorak” na najdekadentniji mogući način, “Opus” restoran u Mančesteru osmislio je najskupulju palačinku ikada.

“Debeli utorak” je manifestacija kojom se u Engleskoj simbolično obilježava posljednji dan uoči uskršnjeg posta (ove godine je to bio 4. mart). Budući da su palačinke jedna od omiljenih tradicionalnih poslastica “Debelog utorka”, ovaj dan je poznat i kao neformalni međunarodni dan palačinki.

Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća.

Međutim, za ovu specijalnu najskuplju palačinku, mančesterski restoran “Opus” koristio je skupocjene prelive od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje, prenosi portal “eKapija”.

Šlag na torti kada govorimo o ovom prestižnom doručku je “Dom Perignon Rose Hollandaise” sos uz koji je palačinka servirana.

Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvijek.

Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru restorana “Opus”, Metjuu Daunsu, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vrijeme, a ne meniju se našla samo za “Debeli utorak”.

Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj cijeni sa vašim prijateljima, a ona iznosi čak 1.300 dolara po porciji.

Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svijetlo pink topingom./B92/

PODIJELI