Ovo su lica heroja, doktor Janković poslao poruku: “Dalje nećeš moći”

0
700
Ovih dana iz celog sveta dolaze slike medicinskog osoblja koje se nadljudskim naporima bori da obuzda epidemiju virusa korona, a među njima su i srpski lekari i medicinske sestre.

Posebno loša situacija je u Nišu gdje među zaraženima ima ljekara i medicinskih sestara, od kojih je jedna hospitalizovana. Zbog ovoga su, prema riječima epidemiologa Branislava Tidorovića, dvije klinike bile praktično zatvorene.

Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju Dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju. Ovo su medicinari koji brinu o najtežim pacijentima koji su na respiratorima, a imaju i svoj “hešteg” #daljenećešmoći.

– Bodrimo jedni druge, ali i naše Nišlije koji treba da znaju da su u sigurnim rukama. Nikome nije lako i samo zajedno možemo da se izborimo. Ljekari tako što će brinuti o zaraženima a svi ostali tako što će sjedeti kući i poštovati pravila. Tako ćemo na kraju svi biti pobjednici jer “dalje nećeš moći”, poručuje direktor Janković.

novosti.rs

PODIJELI