“OVO SU PRAVI MOSTOVI PRIJATELJSTVA” Djeca sa Kosmeta posjetila turističke znamenitosti u Višegradu

0
288

Djeca sa Kosova i Metohije, koja borave u Višegradu, obišla su danas višegradski stari most, Gradsku galeriju i Spomen-učionicu Ive Andrića.

Predstavnik Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da su druženje sa djecom i obilazak turističkih i kulturnih znamenitosti bili veoma sadržajni, te da su djeca uživala.

– Djeca su zadovoljna što se najbolje vidi po njihovim reakcijama i komentarima – naveo je Andrić.

Direktor Gradske galerije Slavko Tuševljak izrazio je zadovoljstvo dolaskom djece sa Kosova i Metohije u Višegrad i ovu ustanovu.

– U Gradskoj galeriji trenutno je izložba radova “Rakurs” Jelene Božović Đorđević i mene, posvećena velikanima srpske književnosti, nauke i umjetnosti. Djeci se izložba naročito dopala, a nadam se da će i naredne godine posjetiti Višegrad – istakao je Tuševljak.

Učiteljica Aleksandra Živković iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Zvečanu navela je da su djeca veoma zadovoljna boravkom u Višegradu i dodala da je to nezaboravno iskustvo.

– Ovo su pravi mostovi prijateljstva koji za djecu mnogo znače, a naročito za onu iz enklava kojima je sloboda kretanja ograničena. Mnogi od njih do škole se kreću u pratnji roditelja ili policije tako da im ovaj dolazak u Republiku Srpsku veoma znači što se najbolje vidi po njihovim licima, a i vršnjaci i porodice su ih primili odlično – rekla je Živkovićeva.

Anja Kadić iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Zvečanu rekla je da uživa boraveći u Višegradu, a naročito joj se svidjela posjeta kući Ive Andrića.

Pavle Đorđević iz Zvečana rekao je da je Višegrad jedno od najljepših mjesta u kojima je bio, a naročito mu se svidio Andrićgrad.

Sara Vuletić rekla je da su joj se naročito dopali višegradska ćuprija i Andrićgrad, te dodala da je upoznala nove drugove i da je prezadovoljna gostoprimstvom porodice kod koje boravi.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti, za djecu je organizovana vožnja turističkim brodićem i vozićem.

Djeca sa Kosmeta borave u Višegradu u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here