OVO TREBA  VIDJETI: DVA „IZDANJA“ PONOSNOG PAUNA

0
3573

Na ranču „Zelena dolina“ u Prnjavoru nalaze se različite vrste životinja i peradi,koje privlače pažnju velikog broja posjetilaca.Kamera našeg portala „prnjavorlive.info“ zabilježila je nesvakidašnji detalj prelaska pauna iz jednog u drugo izdanje.

paun 1

Kada je dobrog  raspoloženja i kada su njegove „komšinice“,kokoške,dosadne svojim oglašavanjem,paun izgleda ponosno.Reaguje širenjem svoje,nestvarno lijepe „lepeze“ perja,koja dostiže prečnik od  70 cantimetara.Želi da pokaže svu  raskoš ljepote i moći u odnosu na sasvim obične kokoške,sa kojima se nalazi u istom kavezu.

Kada se situacija u kokošinjucu  umiri,a koke prestanu da mu dosađuju,paun spušta svoje perje i vraća se u normalno stanje.

Pernati ljepotan pokazao se u oba  izdanja poziranjem pred našim foto aparatom,a da bi raširio perje bilo mu je potrebno 2-3 minuta.Balašević je svojevremeno napisao : …“a  koke čudne ptice,uvijek im srce kuca za nekog grubijana koji dobro kljuca“. A  prnjavorski  paun,muškog roda,  je iz porodice koka,pa kako ko prođe. (prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here